Az U19-es Eb helyszínei
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2013. június. 20., 13:09
Az U19-es Eb helyszínei

Négy helyszínen játsszák az U19-es Európa-bajnokság mérkőzéseit. Az újpesti Szusza Ferenc-stadion, a pápai Perutz László-stadion, a győri ETO Park és a felcsúti Pancho Aréna ad otthont a torna találkozóinak.

Szusza Ferenc-stadion

Az Újpest FC otthonát, Európa-bajnoki és világbajnoki-selejtezők korábbi helyszínét 2001. november 15-én, a Magyarország–Macedónia (5-0) A-válogatott mérkőzéssel avatták fel. Az akkor teljesen megújult, 13 501 ülőhellyel, exkluzív VIP-boxokkal, bőr VIP-fotelekkel felszerelt modern stadion 2003 óta egy fantasztikus góllövő nevét viseli. Szusza Ferenc 1940 és 1961 között 462 mérkőzésen 393 gólt szerzett az Újpest csapatában. A Megyeri úton található stadion befogadóképessége 13500 fő.

etohotel_00097|

ETO Park

Győri ETO FC csapatának új stadionja 2008-ban épült meg az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabványainak megfelelően. A magyar A-válogatott azóta több alkalommal is az ETO Parkban fogadta aktuális ellenfelét. A stadion 2013-ban és 2014-ben is elnyerte az MLSZ családbarát stadion elismerését, befogadóképessége 16 ezer fő.

006|

Perutz László-stadion

Az NB I-ben szereplő Lombard FC Pápa pályáján eddig magyar bajnoki, kupa és Ligakupa-találkozókat, valamint Intertotó-kupamérkőzéseket játszottak. Az U19-es Európa-bajnokság a Perutz László-stadion debütálását hozza, ugyanis 2014 nyarán játsszák az első nemzetközi válogatott meccseket Pápán. A 2002-ben átadott komplexum 5000 néző befogadására alkalmas.

2|

Pancho Aréna

Az U19-es Európa-bajnokság legfrissebben átadott stadionja idén tavasszal nyitotta meg kapuit. A Kossuth-díjas építész, Makovecz Imre szakmai elképzelései alapján organikus stílusban épült centerpálya remekül illeszkedik a Puskás Akadémia épületegyüttesébe. Az első hivatalos mérkőzést a Puskás-Suzuki-kupa döntőjét 2014. április 21-én játszották a Pancho Arénában, ahol alapesetben a Puskás Akadémia FC játssza a hazai bajnoki mérkőzéseit.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...