Az MTK-t legyőző Taksony izgalmassá tette a bajnokságot
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2010. április. 19., 17:59
Az MTK-t legyőző Taksony izgalmassá tette a bajnokságot

A Hummel Női Labdarúgó NB I 20. fordulójának eredményei közül a legtöbben alkalmasint a Ferencváros kiütéses, 8-0-ás Megyeri úti győzelmére kapják fel a fejüket, pedig a forduló meglepetése nem ez, hanem hogy az újonc Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE nyerni tudott a listavezető MTK Hungária vendégeként.

A Varga Zoltán halála miatt gyászos emlékű Kövér Lajos utcai pályán játszott mérkőzésen Fogl Katalin (képünkön), a vendégek válogatott-kerettag csatára három góllal segítette csapatát a meglepetés-győzelemhez. A Taksony szerzett előnyt, majd az MTK gyorsan óriási esélyt kapott az egyenlítésre - ám Vágó Fanny elhibázta a 11-est. Igaz, a válogatott kulcsembere, a szövetségi edző lánya még a szünet előtt, okos fejessel egyenlített, de a második félidő eleje a tudatos célfutballt játszó Taksonyé volt. Fogl újabb két gólja - az egyik büntetőből - gyakorlatilag eldöntötte a meccset, az MTK-nak csak a szépítésre volt ereje a hajrában.

A címvédő Viktória a Feminát győzte le 5-0-ra, Szombathelyen, sima mérkőzésen. Mindkét csapatból sok játékos hiányzott sérülés miatt - ezt a hazaiak bírták el jobban, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Érdekesség, hogy a Viktória mind az öt gólját más - Papp D., Megyeri, Rácz, Tóth G., Tóth K. - szerezte. Markó Edina csapata győzelmével két pontra megközelítette az MTK-t.

Rossz passzban van a bronzéremért hajtó Győri Dózsa. A lila-fehérek Pécsen játszottak döntetlent - ezzel legutóbbi három mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni. A PMFC most pontot szerzett ugyan, de gólt nem rúgott az eddig lejátszott öt tavaszi bajnokiján.

A Ferencváros valósággal kivégezte az Újpestet a Szusza Ferenc Stadionban. A télen igazolt Ferencsik Evelin három góljának, remek játékának köszönhetően a Fradi minden tekintetben ellenfele fölé nőtt, osztálykülönbség volt a két csapat között. A sereghajtó UTE - annak ellenére, hogy egy hete 6-0-ra legyőzte a PMFC-t - tavaszi mérkőzései felén hét góllal, vagy nagyobb különbséggel kapott ki.

Hummel NB I, 20. forduló

MTK Hungária - Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE 2-3 (1-1)
Pécsi MFC - Győri Dózsa 0-0
Viktória FC-Szombathely - 1. FC Femina-Hellotel 5-0 (1-0)
Újpesti TE - Ferencváros 0-8 (0-5)

A bajnokság állása: 1. MTK Hungária 51 pont (63-17), 2. Viktória FC 49 (79-17), 3. Ferencváros 32 (49-40), 4. Győri Dózsa 30 (42-33), 5. Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE 26 (36-44), 6. 1. FC Femina-Hellotel 21 (36-51, 19 mérk.), 7. Pécsi MFC 12 (10-53, 19 mérk.), 8. Újpesti TE 6 (21-81).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...