A taktikai tesztelésre helyezték a hangsúlyt a horvátok
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. március. 24., 10:46
A taktikai tesztelésre helyezték a hangsúlyt a horvátok

Ante Čačić szövetségi kapitány három különböző játékrendszert is kipróbált az Izrael elleni válogatott mérkőzésen. Szombaton 18.00 órától a Groupama Arénában, a magyar válogatott ellen lép pályára a horvát együttes.

A horvátok szerdán este 2-0-ra legyőzték Izrael válogatottját felkészülési mérkőzésen, Eszéken. A találkozót Vad II István vezette, asszisztensei Berettyán Péter és Erős Gábor voltak. A házigazdák mindkét találatot az első félidőben szerezték, a találkozó elején Ivan Perišić, szűk félórával később Marcelo Brozović vette be a vendégek kapuját.

Ante Čačić szövetségi kapitány nem számíthatott a sérült Ivan Rakitić játékára, ezt leszámítva a legerősebb összeállításában küldte pályára együttesét. A csapatkapitány, Dario Srna a 44. percben bokasérülést szenvedett, ezért le kellett cserélni (budapesti játéka egyelőre kérdéses), Luka Modric 68 percet kapott, míg az európai topklubokban szereplő kulcsemberek közül Mario Mandzukic, Dejan Lovren, Marcelo Borzović, Ivan Perisić a pályán töltötte a kilencven percet.

Érdekesség, hogy a szakmai stáb három játékrendszert is kipróbált a 90 perc alatt, a 3-5-2, a 4-3-3 és a 4-4-2 is szerepelt a repertoárban a meccs során. A magyar válogatott szakmai stábja természetesen felhasználja a frissen szerzett információkat, a találkozó felvételei alapján már meg is kezdte a horvát csapat szerdai játékának elemzését.

- Kipróbáltunk három különböző rendszert, szeretném megköszönni a játékosaimnak, hogy legjobb tudásuk szerint játszottak, és nagyon sok pozitív dolgot tettek a pályán - mondta Anta Čačić az eszéki összecsapást követően. - Izraelnek is voltak helyzetei, néha túl sokáig hagytuk, hogy játékosai birtokolják a labdát, de összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Még van időnk a mélyebb elemzésre, néhány meccsszituációt jobban meg kell vizsgálnunk a későbbiekben. Minél több játékpercet akartam adni a futballistáknak, hogy láthatóvá váljon, milyen részletekben kell előrelépnünk az Európa-bajnokságig. A magyarok elleni szombati összecsapás teljesen más jellegű lesz, mások lesznek az elvárások is, annak érdekében, hogy még több rálátásunk legyen, mire lesz szükség az Eb-n. Nem zártam ki egyik kipróbált játékrendszert sem, de úgy gondolom, a magyarok sokkal komolyabb teszt elé állítanak bennünket. Ezzel együtt a győzelem a célunk, nehéz mérkőzésre számítok szombaton.

A horvátok összeállítása a következő volt Izrael ellen:

Subasic (L. Kalinic, 46) – Srna (Vrsaljko 44.), Vida, Corluka (Schildenfeld, a szünetben), Lovren – Modric (Antolic 68.), Badelj (Halilovic 52.), Brozovic, Perisic – Mandzukic, N. Kalinic (Kovacic 57.)

A magyar és a horvát válogatott szombati mérkőzése szombaton 18.00 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...