A szünet után fordítottak a finnek
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2014. március. 05., 20:19
A szünet után fordítottak a finnek

A magyar válogatott több mint egy órán keresztül vezetett a finnek ellen, de a meccs utolsó húsz percében vendégek fordítottak, és meg is nyerték a győri felkészülési mérkőzést.

Pintér Attila első meccsén nem jelölt újoncot a kezdőcsapatba, nagy visszatérő azonban volt, Leandro kezdett a védelem bal oldalán. A mieink egy ékkel álltak fel, Rudolf Gergely mögött Lovrencsics Gergő, Koman Vladimir, Sándor György és Dzsudzsák Balázs segítette a támadásokat.

A magyar válogatott kezdte aktívabban a meccset, Rudolf Gergely már a 2. percben célba vette a finn kaput, és nem is tévesztett sokkal célt. A 13. percben megszereztük a vezetést, Leandro pontos hosszú indítását Rudolf vette le a finn 16-os előterében, majd ballal a kapu bal oldalába lőtt (1-0). A gól után átengedtük a kezdeményezés lehetőségét a finneknek, akik egy-egy alkalommal éltek is ezzel, Eremenko és Pukki előtt adódtak helyzetek, de Bogdánnak egyszer sem kellett nagyot védenie. A 38. percben egy újabb Rudolf-lövés okozott némi veszélyt, de a félidő hajrája a vendégeké volt, a mieink ebben a periódusban elsősorban a stabil védekezést tartották szem előtt, megpróbálva megragadni a kontralehetőségeket. A félidő utolsó helyzete a finnek előtt adódott, de az előnyünk nem forgott veszélyben, 1-0-lal ért véget játékrész.

A második félidőben is a finnek voltak kezdeményezőbbek, irányították a játékot, de a nagyobb helyzetek előttünk adódtak, Koman Vladimir az 50. percben ziccerben hibázott. A félidő második felében egyre veszélyesebbek lettek a vendégek, és a 74. percben megszerezték az egyenlítő gólt, a végig veszélyesen játszó Roman Eremenko löbbölte be a védők mögé a labdát, majd Joel Pohjanpalo passzolt közelről a magyar kapuba (1-1).

A 84. percben ismét Eremenko adott pontos passzt, Juhász Roland pedig csak szabálytalanul tudta megállítani Hetemajt, a megítélt büntetőt Eremenko értékesítette (1-2). A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a magyar válogatott (a végén a felnőttek közt címeres mezben most debütáló Futács Márkó és Nemanja Nikolics személyében két ékkel játszottunk), de finn védelmet nem sikerült feltörni, így maradt az 1-2, vagyis Pintér Attila vereséggel mutatkozott be a csapat kispadján.

Magyarország-Finnország 1-2 (1-0)
Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Kádár Tamás, 56.), Leandro - Varga József (Szakály Péter, 87.) - Lovrencsics Gergő (Gyurcsó Ádám, 53.), Koman Vladimir (Futács Márkó, 64.), Sándor György (Elek Ákos, 55.) Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Nikolics Nemanja, 82.)
Finnország: Mäenpää – Arkivuo, Ojala, Moisander, Sorsa – Kolehmainen, Sparv, P. Hetemaj – Riski, R. Eremenko – Pukki
Gólszerző: Rudolf a 13., ill. Pohjanpalo a 74., Eremenko a 84. percben

$galeria_cim


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...