A sportújságírók is gratuláltak
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2015. november. 19., 17:40
A sportújságírók is gratuláltak

Az akkreditációs kérelmek elbírálására az MLSZ és a Magyar Sportújságírók Szövetsége előzetes egyeztetés után tesz javaslatot a rendező UEFA-nak.

A szurkolók mellett az újságírók is nagyon örültek a vasárnap esti sikernek, a válogatott Eb-kijutásának, hiszen így sok év után végre a magyar válogatott szerepléséről tudósíthatnak nagy nemzetközi tornán. Természetesen egy ilyen kiemelt eseményen az UEFA szigorúan szabályozza az akkreditációt: mindössze 25 újságíró és 10 fotós kap lehetőséget arra, hogy a helyszínen dolgozhasson a tornán. Az újságíróknak az UEFA rendszerén keresztül kell akkreditációt igényelni, az igényeket a várható túljelentkezés miatt az MLSZ (Kommunikációs Osztálya) és szakmai partnere, a Magyar Sportújságírók Szövetsége együtt fogja elbírálni, és közösen tesznek javaslatot a nemzetközi szövetségnek a résztvevő sajtómunkatársak személyére.

A MSÚSZ, amellyel a szövetség júliusban kötött megállapodást tehetséges újságírók támogatásáról a Csillag Imre Ösztöndíjprogram keretében, a napokban gratuláló levelet írt Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének a vasárnap sikerrel zárult pótselejtező mérkőzés után. A Szöllősi György által írt levelet változtatás nélkül közöljük.

Budapest, 2015. november 18.
Tisztelt Elnök Úr, kedves Sándor!

Ha sportújságírók, futballszakírók egymás között beszélgettek, már évtizedek óta minden alkalommal előkerült az a mondat, hogy „A mi szakmánk lenne a legszebb a világon, de persze csak akkor, ha egy nagy tornáról, egy világversenyről tudósíthatnánk a magyar válogatott mérkőzéseit, így viszont éppen a lényeg a hiányzik, hogy magyar futballsikerekről számolhassunk be, ami az elődeinknek mind megadatott, de mi el sem tudjuk képzelni, hogy milyen felemelő érzés is lehet ez.”
És ilyenkor legfeljebb azt tették még hozzá lesajnálóan az idősebbek, hogy „a ti pályafutásotok során már nem lesz újra ilyen”, talán a gyerekeink sem élik meg, hogy Magyarország újra labdarúgó Európa- vagy világbajnokságon szerepeljen.

Nos, elnök úr, hálásan köszönjük, hogy elvállaltad a lehetetlennek tetsző küldetést, amely emberemlékezet óta mindig kudarccal végződik, vagyis az MLSZ irányítását, és a magad visszafogott és elegáns módján, de mégiscsak megingathatatlanul hittél a sikerben, akkor is, amikor mi már – bevallhatjuk – a mérhetetlen számú csalódás miatt csaknem lemondtunk az esélyről.

Még véletlenül sem ígérem azt, hogy ezután elégedettek leszünk a válogatott játékával, a szövetség munkájával, az elnök döntéseivel, de a legcsúfosabb kudarc után is emlékezni fogunk arra – nem feledve a miniszterelnök úr, a szövetségi kapitányok, az MLSZ stábja, a játékosok, a szurkolók, s persze a média elévülhetetlen érdemeit –, hogy nagy részben Neked tartozunk hálával azért, hogy hosszú és keserves évtizedek után ismét a mi szakmánk a legszebb a világon.

Bízunk benne, hogy az is marad, és a siker ezután sem a sportújságírók lelkesedésén, hozzáértésén és elhivatottságán fog múlni. Kollégáim, a Magyar Sportújságírók Szövetsége nevében nagy örömmel gratulálok a magyar labdarúgó-válogatottnak az Európa-bajnoki szereplés kivívásához, tíz (!) olyan Eb-döntő torna után, amelyeket nélkülünk rendeztek meg.

A kijutás azért is nagyon fontos, mert értelmet és lendületet ad a magyar futball megújításáért végzett közös munkánknak, amelyet sokan és sokszor ítéltek hiábavalónak, de amely nélkül nem reménykedhetünk további futballsikerekben, egészségesebb, becsvágyóbb, magabiztosabb és magyarságára büszke új nemzedékekben.

Ehhez a munkához kívánok jó egészséget, sok örömet,
Szöllősi György
elnök

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...