A kiváló rajt után komoly erőpróba következik
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. október. 09., 16:25
A kiváló rajt után komoly erőpróba következik

U19-es együttesünk parádésan kezdte az Eb-selejtező minitornát: a csapat hétfőn nagyszerű és igen eredményes játékkal 6-0-ra győzött Kazahsztán ellen. A csoport élén álló együttesünk szerda délután a hétfőn Svájc ellen 1-1es döntetlenre végző Wales ellen lép pályára.

Sok helyzetet dolgozott ki a gárda

Válogatottunk kedvező helyzetben van, hiszen egy újabb győzelem már biztos továbbjutást jelentene – ráadásul döntetlen, vagy vereség esetén is maradna esély. De az utóbbi két lehetőséggel senki sem számol, csapatunk a hétfői remek teljesítmény után szerdán is győzni szeretne.

- A Kazahsztán elleni mérkőzést már kiértékeltük, megbeszéltük, mik voltak az erényeink,

Mindenki keményen küzdött
és miben kell még javulnunk - kezdte értékelését Sisa Tibor szövetségi edző.- A hatgólos győzelem ellenére volt, ami nem tetszett, hiszen mindig lehet még jobban játszani. De természetesen azért elégedett vagyok, támadójátékunk meggyőző volt. Számos akciót vezettünk, ezek közül sokat be is tudtunk fejezni, és hat gólt tudtunk szerezni. Ha egy lövés célt is téveszt, mindig jó, ha be tudunk fejezni egy akciót, az lenne a baj, he nem kerülnénk helyzetbe…...


Mindenki megérdemli a dicséretet

A válogatott tagjai mindenképpen sikerrel kívánták kezdeni a hazai rendezésű tornát, és ez sikerült is. A hat szerzett gól önmagáért beszél, a csapatjáték nagyszerűen működött és többen remek egyéni teljesítményt produkáltak.

Fegyelmezetten játszott a csapat
- Nem én tanítottam meg őket futballozni, ügyes játékosok, akik tudnak rendszerben futballozni, fegyelmezettek, betartják a taktikát - folytatta a szakember. - Ezúttal is jó teljesítményt nyújtottak, senki sem játszott átlag alatt, ezért nincs is értelme bárkit kiemelni. A siker az egész csapaté, megérdemlik a dicséretet – de a hétfői meccs már történelem, a következő feladatra kell koncentrálni.

Koman és Birtalan is rúgást kapott

Szerdán Wales, szombaton Svájc következik. A két együttes egymás elleni meccsét természetesen Sisa Tibor is látta, s igen jó véleménnyel van a két következő ellenfélről.

- Wales nem teljesen angol stílusban játszik, hanem rövidpasszos, sok futásra épülő futballt mutat be. A játékosok erőltetik a párharcokat, amelyek közül sokat meg is nyernek, tehát mindenképpen nehéz meccs vár ránk, ez már igazi erőfelmérés lesz.
Koman Vladimir rúgást kapott
A szombati sem lesz könnyű, ezelőtt is úgy véltem, hogy Svájc a korosztály favoritja. Sok minőségi játékos szerepel a csapatban, védekezésben és támadásban is szervezett az együttes, szóval igen jó csapat. Dolgunkat nehezíti, hogy több, ütközésből adódó sérülés is előfordult a meccsen, de ezek többsége nem veszélyes. Koman Valdimir kapott egy rúgást, de úgy tűnik, ő rendben lesz szerdára. Birtalan Botond állapota már aggasztóbb, ő összecsúszott a kapussal, és bedagadt a térde, egyelőre nem tudni, játszhat-e majd Wales ellen -
fejezte be a szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...