A hangulat is motiválta játékosainkat
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. szeptember. 07., 16:53
A hangulat is motiválta játékosainkat

A szerda este Zsenicán nagyszerű játékkal nyert a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina ellen. A stadiont megtöltő bosnyák drukkerek igyekeztek félelmetes hangulatot teremteni az Eb-selejtezőn, de ez a mi együttesünk tagjait motiválta jobban.

A győzelem erőt adhat Törökország ellen

Tóth Balázs a norvégok elleni vesztes mérkőzést a kispadról nézte végig, a sikeres zsenicai Eb-selejtezőt azonban (Horváth András helyére bekerülve) végigjátszotta. - Megmutattuk, hogy sportemberek vagyunk, hiszen a múlt szombati vereség után, és ebben a hangulatban a szombaton remeklő bosnyák csapat ellen nem sokan vártak tőlünk kétgólos győzelmet - nyilatkozta honlapunknak a középpályás. - Szerintem csapatunkból most sugárzott az erő, és ez a pályán magabiztossá teszi az embert. Éppen ezért egy idő után, a második félidő elején már bátran mertünk cselezni akár két bosnyákkal szemben is, vagy ha a helyzet azt kívánta, ötödszörre is visszapasszoltuk társunknak a labdát. Egységes volt a csapat, és ez annak is köszönhető volt, hogy fokozatosan átvettük a stadion hangulatát. Törökországban már tapasztaltam hasonlót, így azt mondhatom, inkább motiválóan, mint elrettentően hatott rám a szurkolók viselkedése, és a csapat többi tagján is ezt éreztem.

Vanczák Vilmos is az új, sikeres taktika egyik kulcsembere volt, hiszen a Szusza Ferenc Stadionban csereként állt be, Zsenicán azonban a kezdők közé jelölte őt Bozsik Péter szövetségi kapitány. - Úgy érzem, kellően zárt a védelem, bár játszhattunk volna még határozottabban is - értékelt a védő. - Komoly hiba nélkül játszottuk végig a meccset, hiszen a tizenegyes - jól láttam - igencsak vitatható volt. Molnár Balázs teste mellett tartotta a kezét, és nem szándékosan ért a labdához. Támadójátékunk is jó volt, bár rúghattunk volna még egy-két gólt, mert voltak hatalmas helyzeteink. Úgy érzem, ez a siker erőt ad a csapatnak az egy hónap múlva esedékes magyar-török meccsre. Remélem, a szurkolók ismét a csapat mellé állnak, és megtöltik majd a stadiont, mert szükségünk van a bíztatásukra.

Détári Lajos, a válogatott szövetségi edzője tömören foglalta össze érzésit a találkozó lefújása után. - A magyar színekért, a magyar labdarúgás becsületéért játszottunk, és a fiúk nemcsak átérezték a helyzet jelentőségét, hanem bebizonyították, hogy kitűnő futballra is képesek, nagy nyomás alatt is - fogalmazott.

A C-csoport állása

1. Norvégia 6 pont (6-1)
2. Törökország 3 (2-0)
3. Bosznia-Hercegovina 3 (6-5)
4. Görögország 3 pont (1-0)
5. Magyarország 3 pont (4-5)
6. Moldova 0 (0-3)
7. Málta 0 (2-7)


Kapcsolódó anyagaink:

A mérkőzés online közvetítése
Győzelem nagyszerű játékkal
Igazi csapat volt a válogatott


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...