A fiatalok újra bizonyíthatnak Bernd Storck vb-selejtezős keretében
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2017. március. 10., 16:00
A fiatalok újra bizonyíthatnak Bernd Storck vb-selejtezős keretében

Bernd Storck szövetségi kapitány megnevezte azt a 27 játékost, akik március 19-től együtt készülnek Telkiben a válogatott március 25-i, Portugália elleni vb-selejtezőjére.

Bernd Storck két lépcsőben hirdette ki a portugálok ellen készülő magyar keretet, elsőként az itthon játszó labdarúgóknak küldött meghívót, akik már a 23. fordulót követően, március 12-én megkezdik a közös munkát Telkiben. A keretben újoncnak számít a Honvéd csatára, Eppel Márton, valamint a DVSC támadó középpályása, Holman Dávid is.

A névsorban találjuk a héten sikeres állampolgársági vizsgát tevő Paulo Viniciust, a Videoton FC brazil születésű védőjét is.

Örömmel üdvözöljük azt a Vinícius Paulót a fedélzeten, aki már régóta Magyarországon él és futballozik, itt alapított családot is, és ha jól teljesít, a magyar nemzeti csapat lehetőséget kínál majd a számára, hogy visszaadja az országnak mindazt, amit a labdarúgástól és a szurkolóktól kapott – köszöntötte a játékost a bő keretben Bernd Storck szövetségi kapitány.

Az idegenlégiósok egy héttel később, március 19-én csatlakoznak az itthon futballozó társaikhoz, addig a legjobb fiatalok segíthetik a felkészülésüket.

Korábban még nem fordult elő, hogy a férfi U17-es, U19-es és U20-as válogatott is együtt készüljön Telkiben. Változatlanul hiszem, hogy a válogatott közelsége inspiráló és motiváló a fiatal játékosok számára, amit az is tovább erősít, hogy eseti jelleggel egy-egy feladat erejéig a legjobbak csatlakozhatnak a felnőtt csapathoz is. A közös felkészülés nemcsak az előttünk álló U17-es megmérettetés miatt fontos, hanem a jövő egésze miatt is – hangsúlyozta a kapitány.

A megszokotthoz képest a keretben kisebb változások vannak: ezúttal sem Elek Ákos, sem Nikolics Nemanja nem kapott meghívott, melynek hátterében a játékosok klubváltása áll.

Azt érzem igazságosnak, a válogatott úgy segítheti a játékosok fejlődését, ha a klubváltásukat követően hagyjuk őket futballozni, beilleszkedni az új közegükbe. Mindketten igen távolra kerültek Magyarországtól, nem lenne szerencsés, ha hazatérnének, de adott esetben Portugália ellen mégsem lépnének pályára – világította meg döntése hátterét Bernd Storck. Az említett játékosok mellett Guzmics Richárd sérülése miatt nem csatlakozik a kerethez.

Kleinheisler Lászlót viszont annak ellenére is meghívta a szövetségi kapitány, hogy a Ferencváros játékosa eltiltás miatt nem léphet pályára Portugáliában. A középpályás alapembere a válogatottnak, és miután az év során kevés idő áll rendelkezésre a közös edzésekre, a csapatjáték és a csapategység erősítése szempontjából is hasznos, ha Kleinheisler is együtt készülhet a keret többi tagjával, annak ellenére, hogy Lisszabonban biztosan nem lép pályára. A kapitány ettől függetlenül kíváncsi, milyen állapotban van a játékos, és szeretné, ha Kleinheisler az összetartásból erőt és önbizalmat tudna meríteni a jövőt illetően.

A keretben ott találjuk az 1997-es születésű Sallai Rolandot, és az 1995-ös születésű Kalmár Zsoltot is.

A jól teljesítő fiatal játékosok jelenléte mostanra teljesen megszokott a válogatott keretében, hiszen egyértelmű szándékom a folyamatos, tervezett építkezés, a jövő embereinek megtalálása. Kalmár és Sallai is rendszeres játéklehetőséget kap a klubjában, karrierjük egyik következő, fontos feladata, hogy kiharcolják helyüket a válogatott bő keretében. Egyik szemünket mindig a magyar labdarúgás feltörekvő játékosain, tehetségein kell tartanunk, és alkalmat kell biztosítani számukra, hogy bizonyítani tudjanak – fogalmazott Bernd Storck.

A március 19-től Telkiben edzőtáborozó kerettagok névsora:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:

Bese Barnabás (Le Havre)
Botka Endre (Ferencváros)
Fiola Attila (Videoton FC)
Hangya Szilveszter (Vasas FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)
Pintér Ádám (Greuther Fürth)
Vinícius Paulo (Videoton FC)

Középpályások:

Gera Zoltán (Ferencváros)
Holman Dávid (DVSC)
Kalmár Zsolt (Bröndby IF)
Kleinheisler László (Ferencváros)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Nagy Ádám (Bologna)

Támadók

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Németh Krisztián (Al-Garafa)
Priskin Tamás (Slovan B.)
Sallai Roland (Palermo)
Szalai Ádám (Hoffenheim)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...