A 210. örökrangadót rendezik a hétvégén
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. szeptember. 09., 13:34
A 210. örökrangadót rendezik a hétvégén

Mind a hat mérkőzést szombaton rendezik az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Ezúttal Dunaújvárosban játsszák az örökrangadót.

VIDEOTON FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS
(Felcsút, 18.00 óra)

A Haladás az egyedüli csapat, amelyik 12 pontot gyűjtött a legutóbbi négy fordulóban, csak az első mérkőzésén kapott ki, a Ferencvárostól, a Groupama Arénában. Sőt, március 19. óta egyetlen más csapatól sem kapott ki a bajnokságban, csak a Ferencvárostól. Idegenbeli mérlege a 2016–2017-es szezonban két győzelem egy vereség. Mészöly Géza csapata április 2. óta, a már említett, Fradi ellenit kivéve, minden vendégként játszott bajnoki meccsét megnyerte. A Videoton FC a rossz rajt után magára talált, a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett. Pályaválasztóként az első két vereség után kétszer nyert. A Haladás tavaly az idény elején nyerni tudott még a Sóstói Stadionban a Vidi vendégeként, tavasszal Felcsúton azonban kikapott.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–BUDAPEST HONVÉD
(Mezőkövesd, 18.00 óra)

Pintér Attila együttese jól kezdett a bajnokságban, az első három fordulót követően még a negyedik helyen állt. Azóta háromszor kikapott, majd a szünet előtt meglepő döntetlent ért el az Üllői úton. Pályaválasztóként eddig csupán egy pontot szerzett, a Gyirmót elleni döntetlen után kikapott a DVSC-Tevától és az Újpesttől is. Az utóbbi két mérkőzésen gólt sem szerzett. A Bp. Honvéd a legutóbbi öt fordulóban csak a listavezető Vasastól kapott ki, igaz, lassan egy hónapja nyeretlen. Vendégként az előző idénybelinél jobb a mérlege, négy találkozón hét pontot szerzett.

GYIRMÓT FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Gyirmót, 18.00 óra)

Az újonc hazai pályán még vár az első góljára, az MTK elleni 0-0 után 4-0-ra kapott ki a Videotontól, majd 1-0-ra a Ferencvárostól. Élvonalbeli történetében még nyeretlen, egyébként a tizenkét csapatos mezőnyben az egyetlen, amelyik még nem tudott nyerni. A Diósgyőr kiválóan kezdte a bajnokságot, két forduló után hat ponttal állt, de aztán négyszer is vereséget szenvedett, majd hazai pályán döntetlent ért el a Vasas ellen. Idegenbeli mérlege egy győzelem és három vereség. Meglepően sok gólt kapott a csapat vendégként, tizenkettőt. Igaz, hatot szerzett. Mind a négy eddigi, vendégként játszott mérkőzésén szerzett gólt a hazai csapat és a DVTK is.

VASAS FC–PAKSI FC
(Illovszky-stadion, 18.00 óra)

A listavezető eddig egyszer botlott csak meg pályaválasztóként: kikapott az Újpesttől, amely egyébként ugyancsak Angyalföldön rendezi a hazai mérkőzéseit. A Vasas a legutóbbi tizenegy hazai bajnoki találkozójából hetet megnyert, március 8. óta csak egyszer, a lila-fehérek ellen nem szerzett gólt. Pályaválasztóként 2012. április 21. óta csupán egyszer, idén márciusban, a DVSC-Teva ellen játszott döntetlent. A Paksi FC eddig egyszer nyert a bajnokságban. Vendégként négy mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtött. Ugyanakkor a Vasas ellen a 2015–2016-os szezonban mind a három bajnoki mérkőzését megnyerte.

DEBRECENI VSC-TEVA–ÚJPEST FC
(Debrecen, 18.00 óra)

Amióta Herczeg András két győzelemmel a neve mellett leköszönt ideiglenes megbízatásáról, s a portugál Leonel Pontes irányítja a Lokit, a csapat még nyeretlen. Az MTK ellen döntetlent játszott, kikapott a Haladástól, majd idegenben története a Videoton elleni legsúlyosabb vereségét szenvedte el Felcsúton. Az Újpest az első két fordulóban vereséget szenvedett, de utána négyszer nyert, végül pedig döntetlenre végzett pályaválasztóként az MTK-val. Vendégként a mérlege egy vereség, majd két, kapott gól nélküli győzelem. Debrecenben 2013. március 31-én nyert legutóbb.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Dunaújváros, 20.30)

A tempofradi.hu kimutatása szerint a 210. örökrangadó következik, ezúttal az MTK albérletében. A korábbi találkozók mérlege a Ferencváros szempontjából kedvezőbb, 85 győzelem, 47 döntetlen, 77 vereség. A két csapat először találkozik Dunaújvárosban, de nem először játssza az örökrangadót vidéken. Az Üllői úti stadion átépítése alatt, 2013 májusában Győrben játszottak. Az MTK-nak az utóbbi időben nem igazán ment Dunaújvárosban, ezért is keltett nagy meglepetést a Videoton FC elleni 1-0-s sikere. Előtte öt mérkőzést vesztett ott el, egyetlen szerzett gól nélkül. A Ferencváros a legutóbbi négy bajnoki fordulóban csak egyszer tudott győzni, idegenben nem volt igazán meggyőző eddig, noha még gólt sem kapott. De a Paks elleni 0-0, vagy a Gyirmót elleni 1-0, vagy akár a kispesti 1-0 alkalmával sem idézte tavaly őszi önmagát. Érdekes, hogy a Ferencváros 2011. április 24. óta nem nyert az MTK ellen idegenben bajnoki mérkőzést.

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...