Marco Rossi: Nagyot harcoltunk, megérdemeltük a győzelmet
Férfi A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 11., 23:07
Marco Rossi: Nagyot harcoltunk, megérdemeltük a győzelmet

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint szívvel-lélekkel küzdött a csapat, és nagyon fontos győzelmet aratott.

- Kicsit szenvedősre sikerült a második félidő, ami megmutatta, hogy sok szempontból javulnunk kell a folytatásra – kezdte értékelését Marco Rossi a mérkőzés után. – Ez a csapat sokáig nem volt részese győzelemnek, ezért talán túlzottan is tartottunk a kapott góltól a második félidőben. A legfontosabb azonban az, hogy a játékosok az elsőtől az utolsó másodpercig küzdöttek, harcoltak a pályán, ezért teljességgel megérdemelték a győzelmet. A görögök roppant erősek, topligákban szereplő játékosaik vannak, de ma igazi harcosok ellen léptek pályára, és ez a hozzáállás meghozta ellenük a győzelmet.

– Finnországban sem a hozzáállással volt gond, de azon a meccsen több volt a hiba a játékunkban, és nem voltunk szerencsések sem. Most is megvolt a játékunkban a kellő motiváció, mindenki szívvel-lélekkel harcolt, és láthatóan büszkén képviselte hazáját, ezért az egész csapatnak jár a gratuláció. Van még min dolgoznunk és javítanunk, de ez a három pont nagyon fontos a jövőnk szempontjából, és pszichológiailag is sokat jelent. Mindent meg kell tennünk, hogy a magunk oldalára állítsuk a szurkolókat, mert nagyon sokat jelent a támogatásuk. Ha azt látják, hogy kitesszük a lelkünkre a pályára, biztosan támogatni fogják a csapatot, akár vereség esetén is - fogalmazott a szövetségi kapitány.

A görögök német szövetségi kapitánya, Michael Skibbe sportszerűen gratulált a magyar válogatottnak a sikerhez, és úgy fogalmazott: megérdemelt győzelmet aratott a hazai csapat.

– Tompán, lassan kezdtük a meccset, mintha csak egy barátságos mérkőzés lenne. Az első magyar gól után valamelyest feljavultunk, voltak lehetőségeink, és gólt is szereztünk. A második félidő jobban sikerült, megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, amiben a hazaiak kapusának is nagy szerepe volt. Ekkor már fölényben játszottunk, de egyenlíteni nem tudtunk, így a magyar válogatott megérdemelten nyert - fogalmazott Skibbe.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk
Rossi: Fiatal csapatunk van, nem egyenletes a fejlődésünk

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...

Itthon sem tudtunk pontot szerezni a szlovákok ellen
Meccsbeszámoló
Hivatalosak a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzései

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem taktikai oka volt az első félidei visszafogott teljesítménynek Litvániában, a második játékrészben ...