Változások a válogatott keretében
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 07., 18:22
Változások a válogatott keretében

Férfi A-válogatottunk megkezdte a felkészülést a hollandok elleni hazai (október 11., 20.45, Puskás Aréna), és a bosnyákok elleni idegenbeli (október 14., 20.45, Zenica) Nemzetek Ligája-összecsapásokra. Hárman sérülés miatt kikerültek a keretből, helyükre új játékosokat hívott meg Marco Rossi.

Kerkez Milosra, Horváth Krisztoferre és Nego Loicra sem számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány a soron következő NL-mérkőzéseken. A távolmaradók helyére a Bolton támadója, Schön Szabolcs, a Herthában szereplő Dárdai Pál, valamint a DVTK szélsője, Gera Dániel került, utóbbi első alkalommal vehet részt az A-válogatott összetartásán.

A hétfői edzés előtt egy másik újonc, Szűcs Kornél, valamint a keret legidősebb mezőnyjátékosa, Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Leírhatatlan érzés, hogy itt lehetek a válogatottban, nagyon büszke vagyok – fogalmazott Szűcs. – Van bennem drukk, de a jó teljesítményhez kell is, hogy legyen. Ha játéklehetőséget kapok valamelyik mérkőzésen, az karrierem eddigi legnagyobb lépése lesz, de nem lennék csalódott akkor sem, ha nem kapnék rögtön az első alkalommal lehetőséget Marco Rossitól. Nagyon jól fogadtak a srácok, remek a közösség, úgy gondolom, a beilleszkedéssel nem lesz gondom.

A 60. válogatott mérkőzésére készülő Fiola Attila elmondta: jót tett neki a nyári klubváltás, sikerült kipihennie az Európa-bajnokság fáradalmait is, és jó állapotban érkezett Telkibe.

– Hollandia ellen még sosem játszottam, nagyon erős csapatról beszélünk, ezt az Eb-n is megmutatták. Az itthoni mérkőzéseken mindenki ellen magabiztosan kell játszanunk. Nem mi vagyunk a favoritok, de mindent megteszünk, hogy megszorítsuk a hollandokat, és pontot, pontokat szerezzünk pénteken – fogalmazott Fiola.

Nemcsak a játékosok között találhattunk újoncokat a hétfői délutáni edzésen, hanem a stábban is: Szalai Ádám, a válogatott korábbi csapatkapitánya Marco Rossi pályaedzőjeként debütált a gyakorláson.

A szokásoknak megfelelően az első edzésen még két csoportban gyakorolt a csapat, kilenc mezőnyjátékos labdás edzésen vett részt a telki edzőközpont centerpályáján, a többiek regenerációs gyakorlatokat végeztek a konditeremben.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Szappanos Péter (Al Fateh SC)
Tóth Balázs (Blackburn Rovers)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Dárdai Márton (Hertha BSC)
Fiola Attila (Újpest FC)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szűcs Kornél (Plymouth Argyle FC)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Rapid Wien)
Kata Mihály (MTK Budapest)
Gera Dániel (DVTK)
Nagy Ádám (Spezia Calcio)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE)
Schäfer András (Union Berlin)
Dárdai Pál (Hertha BSC)

Támadók:

Ádám Martin (Asztérasz Tripolisz)
Csoboth Kevin (FC St. Gallen)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Schön Szabolcs (Bolton)
Sallai Roland (Galatasaray)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám visszatér a válogatotthoz
Szalai Ádám visszatér a válogatotthoz

Szalai Ádám lett a férfi A-válogatott új pályaedzője! A korábbi csapatkapitány először az október 7-én kezdődő összetartáson vesz részt a szakmai ...

Négy Angliában játszó futballista a férfi A-válogatott keretében
Meccsbeszámoló
Változások a válogatott keretében

Szalai Ádám lett a férfi A-válogatott új pályaedzője! A korábbi csapatkapitány először az október 7-én kezdődő összetartáson vesz részt a szakmai ...