Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. szeptember. 10., 23:19
Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt nem tudta megszerezni, gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

A németek elleni 5-0-s vereség után Marco Rossi szövetségi kapitány azt nyilatkozta, hogy a csapatot csak egy bosnyákok elleni győzelem rángathatná ki a hullámvölgyből, így az első hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésünkön nem is lehet más a cél, mint a három pont megszerzése.

Rossi négy helyen változtatott a németek elleni kezdőcsapaton, a kapuban Dibusz Dénes váltotta Gulácsi Pétert, a védelemben Botka Endre kezdett Balogh Botond helyén, a középpályán a három napja debütáló Nikitscher Tamás váltotta Nagy Ádámot, míg a bal oldalon Nagy Zsolt játszott Kerkez Milos helyett.

A mérkőzés előtt a Puskás Aréna közönsége a párizsi olimpián és paralimpián szereplő sportolóinkat köszöntötte.

A találkozó magyar labdabirtoklással kezdődött, a bosnyákok visszahúzódtak a saját térfelükre, a mieink diktálták a meccs ritmusát. Az első negyedórát mezőnyjáték jellemezte, nem forogtak veszélyben a kapuk.

A 16. percben alakítottuk ki az első nagy helyzetet, egy jobb oldali szöglet után Varga Barnabás fejelt 11 méterről, a bosnyák kapus bravúrral szögletre mentett. A 24. percben ismét Varga dolgoztatta meg a vendégek kapusát, ezúttal egy bal oldali beadás után fejelt, Vasilj szögletre tolta a léc alá tartó labdát.

A 31. percben Szoboszlai tévesztett célt szabadrúgásból, majd két perccel később egy kontra végén Varga kanalazta kapura a labdát éles szögből, de a kapus ismét védett. A 38. percben Nagy Zsolt remek kapáslövése után újabb bravúrt mutatott be Vasilj, kipiszkálta a bal alsóba tartó labdát. A félidő hátralévő perceiben is a magyar válogatott irányította a játékot, de újabb nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani, gól nélküli állás mellett fordultak a csapatok.

A második félidő is egyértelmű magyar fölénnyel indult, az első nagyobb helyzetre az 54. percig kellett várni, Bolla passza után Varga elől mentettek szögletre a vendégek. Ezt követően a döntetlennel látszólag tökéletesen elégedett bosnyák csapat érvényesíteni tudta az akaratát, hosszabb ideig nem tudtunk helyzetet kialakítani. A 71. percben Szoboszlai a balösszekötő helyéről, 24 méterről tekert kapura egy szabadrúgást, a labda a keresztlécről pattant ki, nem sokkal később Varga előtt adódott helyzet, de ez sem ment be. Próbáltuk fokozni a nyomást, a 74. percben végeztük el a 11. szögletünket, de ellenfelünk állta a sarat.

Marco Rossi a hajrára pályára küldte Kerkez Milost, Ádám Martint, Csoboth Kevint és a fejsérülést szenvedő Botka Endre helyére Balogh Botondot is. A 89. percben Ádám Martin elhibázta a meccslabdát, egy bal oldali beadás után senkitől sem zavartatva, 5 méterről fejelt kapura, Vasilj lábbal védte a középre tartó labdát. A négyperces hosszabbítás végéig nem sikerült bevenni a bosnyák kaput, döntetlennel zárult az összecsapás.

A Nemzetek Ligája-sorozat októberben folytatódik, a mieink Hollandiát fogadják, majd Bosznia-Hercegovinába látogatnak.



Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0 
Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh B., 82.), Orbán, Dárdai M. – Bolla (Csoboth, 75.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. (Kerkez, 82.) – Szoboszlai – Sallai, Varga B. (Ádám M., 82.). 
Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic, Bicakcic, Katic, A. L. Barisic, Dedic – Saric (Gigovic, 61.), I. Basic (Huseinbasic, 61.), Burnic (B. Tahirovic, a szünetben) – Dzeko, Demirovic (Bajraktarevic, 77.). 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...

Szurkolói információk a Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...