Újoncok és visszatérők Marco Rossi bő keretében
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. május. 16., 13:00
Újoncok és visszatérők Marco Rossi bő keretében

Ferenczi János és Pávkovics Bence is meghívót kapott a férfi A-válogatott bő keretébe, amelynek tagjai az Azerbajdzsán elleni idegenbeli, és a Wales elleni hazai, júniusi Eb-selejtezőkre készülnek. Hosszú sérülését követően az immár egészséges Fiola Attila újra meghívót kapott.

Szerte Európában a záráshoz közelítenek a bajnoki szezonok, így Marco Rossi szövetségi kapitány, a szokásosnál némileg korábban, már a mai napon bő keretet hirdetett. A szövetségi kapitány egyelőre harminckét játékost hívott meg, akik közül végül huszonhatan lesznek majd az utazókeret tagjai.

A válogatott kerete:

Kapusok

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gróf Dávid (Budapest Honvéd)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Mol-Vidi FC)

Védők:

Baráth Botond (Sporting Kansas KC)
Bese Barnabás (Le Havre)
Ferenczi János (DVSC)
Fiola Attila (Mol-Vidi FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Árisz Szaloniki)
Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC)
Pávkovics Bence (DVSC)
Vinícius Paulo (Mo-Vidi FC)
Willi Orbán (RB Leipzig)

Középpályások:

Gazdag Dániel (Budapest Honvéd)
Holman Dávid (Slovan Bratislava)
Kalmár Zsolt (DAC)
Kleinheisler László (NK Osijek)
Kovács István (Mol-Vidi FC)
Nagy Ádám (FC Bologna)
Pátkai Máté (Mol-Vidi FC)
Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

Támadók:

Bódi Ádám (DVSC)
Dzsudzsák Balázs (ai-Ittihad)
Eppel Márton (Kajrat Almati)
Holender Filip (Budapest Honvéd)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Németh Krisztián (Sporting Kansas KC)
Szalai Ádám (TSG Hoffenheim)
Varga Roland (Ferencvárosi TC)
Vida Kristopher (DAC)
Zsótér Donát (Újpest FC)

A debreceni Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőtt kerettag, Vida Krisztopher és Zsótér Donát viszont a bő keretben már szerepelt. Gróf Dávid, Eppel Márton és Fiola Attila pedig hosszabb idő után kaptak újra meghívót. Nem újonc, hiszen korábban is volt már kerettag Gazdag Dániel, de pályára még nem lépett a válogatott mezében, ehhez került közelebb újabb meghívásával. 

– Ahogy korábban is elmondtam már, folyamatosan figyeljük a számításba vehető játékosokat – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Pávkovics és Ferenczi eddig nem voltak még kerettagok, és tőlem Bódi Ádám is először kap meghívót. Figyeljük őket egy ideje, és úgy vélem, az utóbbi időben jól teljesítettek az OTP Bank Ligában. Ferenczi ráadásul bal hátvéd, ami ugyebár egy olyan poszt, melyen szoktak lenni nehézségeink. Zsótér nagyon érdekes játékos, jól játszott az Újpestben, de ha a számokat, a statisztikát is nézzük vele kapcsolatban, akkor azért van még hova fejlődnie. Több gólt és gólpasszt várnék tőle, mert az adottságai, a tehetsége megvan hozzá. A hozzáállását jól ismerem, és a küzdeni tudása is példaértékű.

Az európai bajnokságok a végükhöz érnek napokon belül, ugyanakkor Észak-Amerikában nemrégiben indult újra a bajnokság, és ez a válogatott életét is befolyásolja.

– Az MLS-ben játszókkal különleges a helyzetünk, hiszen ott javában zajlik a bajnokság, így Baráth Botondra és Németh Krisztiánra is szüksége van a Kansas Sportingnak. Ennek ellenére azzal a kéréssel fordultunk a Kansas vezetőségéhez, hogy – bár a szabályok nem kötelezik őket erre engedjék el a két játékost néhány nappal a hivatalos FIFA napok kezdete előtt. Ez számunkra óriási segítség lenne. Tudjuk, hogy ez nagy kérés, de bízunk benne, hogy számunkra kedvező döntést hoznak, a Kansas pedig Botond és Krisztián nélkül is nyerni fog. 

A válogatott a Magyar Kupa-döntő után, május 27-én megkezdi a munkát, Telkiben, igaz, ekkor még csak edzések szerepelnek a napi programban. A hivatalos „bentlakásos” összetartás pedig június 2-án veszi kezdetét.

A korai kezdés és a plusz napok is komoly jelentőséggel bírnak majd a felkészülés szempontjából – emelte ki a két fontos tétmérkőzésre készülő Marco Rossi, aki hangsúlyozta, az azeri válogatott ellen, idegenben a csapat legjobb játékára és formájára van szükség az eredményes szerepléshez, Wales-et pedig Horvátország után a második kalapból sorsolta a csoportba az UEFA.

Eb-selejtező csoportunk júniusi programja:

június 8., szombat:

Horvátország–Wales 15:00
Azerbajdzsán–Magyarország 18:00 (magyar idő szerint)

június 11., kedd:

Magyarország–Wales 20:45
Azerbajdzsán–Szlovákia 18:00 (magyar idő szerint)

Ugyan még javában zajlanak a selejtezők, de a 2020-as Európa-bajnokság jegyértékesítési felületén – az EURO2020.com/tickets oldalon – már most érdemes regisztrálni. A regisztrálók elsőként kapnak értesítést az értékesítéssel kapcsolatos tudnivalókról. Azoknak, akik az első jegyigénylési fázisban nem igényelnek jegyet a jövő évi kontinenstornára, később már csak minimális esélyük lesz arra, hogy jegyhez juthassanak!


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.