Több változás a férfi A-válogatott keretében
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. augusztus. 29., 16:40
Több változás a férfi A-válogatott keretében

Az augusztus 24-i kerethirdetés óta több kényszerű változás is történt a férfi A-válogatott Törökország és Oroszország ellen készülő keretében. A szövetségi kapitány által hétfőn kihirdetett névsor négy ponton változott, mostanra pedig a török szövetségi kapitány is kihirdette keretét.

Marco Rossi 5 nappal ezelőtt hirdette ki a szeptemberi két Nemzetek Ligája-mérkőzésre összeállított keretét, amelyet már eredetileg is kompromisszumok mentén kellett összeállítania, hiszen több szóba jöhető játékosról is le kellett mondania sérülés miatt, vagy azért, mert az illető játékosnak jelenleg nincs klubcsapata.

Pénteken délután kiderült, hogy a Budapest Honvéd két játékosa, a védő Baráth Botond és a középpályás Tamás Krisztián is megsérült, így nem tudnak csatlakozni a csapathoz. Helyükre a Lugano két játékosát, Kecskés Ákost és Holender Filipet hívta meg Marco Rossi. Ezzel ötre nőtt az újoncok száma a keretben, hiszen előbbi most először vesz részt A-válogatott összetartáson.

Még szerdán látott napvilágot, hogy a Budapest Honvéd bő keretében két játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. A válogatott szakmai és egészségügyi stábja ezért szombaton úgy döntött, hogy bár a Budapest Honvédban játszó Gazdag Dániel PCR-tesztje negatív eredményt hozott, vagyis nem fertőzött, ennek ellenére elővigyázatosságból eltekint a középpályás kerethez történő csatlakozásától. Helyére a Mol Fehérvár FC középpályását, Pátkai Mátét hívta meg Marco Rossi.

A kerettagok vasárnap este érkeznek meg az összetartásra, majd szerdán utaznak el a csütörtök esti Törökország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére, Sivasba, majd vasárnap a Puskás Arénában fogadja a csapat az orosz válogatottat.

Vasárnap újabb változás történt a válogatott keretében! Korhut Mihály, a DVSC hátvédje sem csatlakozhat a csapathoz, miután a Debreceni VSC környezetében is koronavírus gyanúja merült fel, így a válogatott szakmai és egészségügyi stábja elővigyázatosságból Korhut csatlakozásától is eltekint. Marco Rossi helyette Hangya Szilvesztert hívta meg, de hétfő délelőttre kiderült, hogy a fehérvári védő sérülés miatt nem lehet ott az edzőtáborban.

Botka Endre ugyancsak sérülés miatt nem csatlakozik a kerethez – derült ki vasárnap este. Helyére Bolla Bendegúz, a MOL Fehérvár FC hátvédje érkezik a csapathoz, így ő lesz a hatodik újonc a keretben.

Senol Günes, a török válogatott szövetségi kapitánya szintén kihirdette keretét, melybe – a többi között – a Leicester City, a Juventus, a Roma és a Schalke is ad játékost.

Kapusok: 
Fehmi Mert Günok (Istanbul Basaksehir)
Gökhan Akkan (Rizespor)
Ugurcan Cakır (Trabzonspor)

Védők:
Mehmet Zeki Celik (Lille)
Mert Müldür (Sassuolo)
Nazım Sangaré (Antalyaspor)
Caglar Söyüncü (Leicester City)
Kaan Ayhan (Sassuolo)
Merih Demiral (Juventus)
Ozan Muhammed Kabak (Schalke)
Yildirim Mert Cetin (Hellas Verona)
Cengiz Umut Meras (Le Havre)
Hasan Ali Kaldirim (Istanbul Basaksehir)

Középpályások: 
Cengiz Ünder (Roma)
Efecan Karaca (Alanyaspor)
Hakan Calhanoglu(Milan)
Irfan Can Kahveci (Istanbul Basaksehir)
Mahmut Tekdemir (Istanbul Basaksehir)
Mert Hakan Yandas (Fenerbahce)
Okay Yokuslu (Celta Vigo)
Orkun Kökcü (Feyenoord)
Ozan Tufan (Fenerbahce)
Yusuf Yazici (Lille)
Emre Kilinc (Galatasaray)

Támadók: 
Ahmed Kutucu (Schalke)
Burak Yimaz (Lille)
Enes Ünal (Getafe)
Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.