Teljes létszámban edzett a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. november. 09., 19:14
Teljes létszámban edzett a válogatott

A kedd délutáni edzésen már minden kerettagra számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány.

Hétfőn még több csoportra osztva készültek a San Marino elleni hazai, és a lengyelek elleni idegenbeli vb-selejtező előtt álló férfi A-válogatott tagjai Telkiben, kedden viszont már a teljes keretnek tartott edzést Marco Rossi. A két mérkőzésre készülő keretnek végül nem lett a tagja Kleinheisler László, aki sérülés miatt végül nem tudott hazautazni az összetartásra.

A délutáni edzés előtt a válogatott egyik újonca, Kiss Tamás, valamint Fiola Attila válaszolt az újságírók kérdéseire. A Cambuur 21 éves légiósa elárulta, hogy régóta reménykedett a válogatott meghívóban, de nem számított rá, hogy már most ősszel bekerül Marco Rossi keretébe.

– Nem számítottam a meghívóra, de bíztam benne, hogy egyszer bekerülhetek az A-válogatottba. Szeretnék minden egyes edzésen olyan teljesítményt nyújtani, amivel megragadhatok a csapatban, és esetleg már most bemutatkozhatok. Gera Zoltán és az U21-es stáb is gratulált a felnőtt meghívómhoz, szeretném megköszönni nekik, hogy az eddigiekben segítették a munkámat, ez is kellett ahhoz, hogy itt lehessek most az A-válogatottnál – mondta a támadó.

Orbán Willi és Gulácsi Péter távollétében egyedül Szoboszlai Dominik (labdával) képviseli a német RB Leipzig együttesét

Fiola Attila hozzátette: az idősebb, rutinosabb labdarúgók mindenben igyekeznek segíteni a fiatalokat, ugyanakkor az a játékos, aki eljutott a válogatott keretéig, már tisztában van vele, milyen elvárásoknak kell megfelelnie a csapatban, valamint azzal is, hogy minden gyakorláson száz százalékot kell nyújtania, ha szeretne szerephez jutni a nemzeti csapatban.

– Jelenleg még csak a San Marino elleni mérkőzésre készülünk, ezen a meccsen dominálnunk kell, és favorithoz méltóan, jó játékkal, magabiztosan megszerezni a három pontot. Varsóban egész más mérkőzésre van kilátás, biztosan többet kell majd védekeznünk, de a márciusi, budapesti mérkőzésből kiindulva bizakodó vagyok, úgy gondolom, esélyünk lehet egy jó eredmény elérésére – fogalmazott Fiola.

A San Marino elleni mérkőzést a szlovák Filip Glova vezeti majd, asszisztensei a szintén szlovák Daniel Polacek és Peter Bednar, illetve a svájci Fedayi San (VAR) lesznek.

Magyarország-San Marino: Elkezdődött a jegyértékesítés

Magyarország-San Marino: Elkezdődött a jegyértékesítés

Férfi A-válogatottunk november 12-én, 20.45-kor játssza le utolsó hazai világbajnoki selejtezőjét, az ellenfél San Marino együttese lesz a Puskás Arénában. A mérkőzésre szóló jegyeket a Szurkolói Klub tagjai november 5-től vásárolhatják meg a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Tovább


A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Szappanos Péter (Bp. Honvéd)
Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (FC DAC 1904 – Szlovákia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (FTC)
Támadók: Hahn János (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kiss Tamás (SC Cambuur – Hollandia), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

A San Marinó-i válogatott kerete:

Kapusok: Elia Benedettini (Cesena FC), Simone Benedettini (Murata), Matteo Zavoli (Libertas)
Mezőnyjátékosok: Manuel Battistini (Virtus), Manuel Battistini (Tre Penne), Luca Ceccaroli (Tre Penne), Mattia Ceccaroli (Domagnano), Luca Censoni (Tre Fiori),
Giacomo Conti (San Giovanni), Alessandro D'Addario (Tre Fiori), Filippo Fabbri (FC Forlì), Alessandro Golinucci (Virtus), Enrico Golinucci (Folgore), Andrea Grandoni (La Fiorita), Adolfo José Hirsch (Folgore), Lorenzo Lunadei (La Fiorita),
Marcello Mularoni (Tropical Coriano), Nicola Nanni (Lucchese), Dante Carlos Rossi (Foligno), David Tomassini (Tropical Coriano), Fabio Ramon Tomassini (Pietracuta),
Matteo Vitaioli (Tropical Coriano), Tommaso Zafferani (La Fiorita), Kevin Zonzini (Tre Penne)

A lengyel válogatott kerete:

Kapusok: Wojciech Szczesny (Juventus), Lukasz Skorupski (Bologna), Kamil Grabara (FC Köbenhavn)
Hátvédek: Jan Bednarek (Southampton), Michal Helik (Barnsley), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Tomasz Kedziora (Dinamo Kijev), Pawel Dawidowicz (Hellas Verona), Tymoteusz Puchacz (Union Berlin), Kamil Glik (Benevento), Maciej Rybus (Lokomotiv Moszkva), Robert Gumny (Augsburg), Matty Cash (Aston Villa)
középpályások: Piotr Zielinski (Napoli), Grzegorz Krychowiak (FK Krasznodar), Przemyslaw Frankowski (Lens), Jakub Moder (Brighton), Kamil Józwiak (Derby County), Przemyslaw Placheta (Norwich City), Mateusz Klich (Leeds United), Damian Szymanski (AEK Athén), Karol Linetty (Torino)
támadók: Robert Lewandowski (Bayern München), Arkadiusz Milik (Olympique Marseille), Krzysztof Piatek (Hertha BSC), Karol Swiderski (PAOK Szaloniki), Adam Buksa (New England Revolution)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.