Szoboszlai duplájával kétgólos magyar siker Boszniában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. október. 14., 23:01
Szoboszlai duplájával kétgólos magyar siker Boszniában

Férfi A-válogatottunk mindkét félidőben szerzett egy gólt Zenicában a bosnyákok ellen, ezzel 2-0-ra megnyerte második októberi Nemzetek Ligája-mérkőzését.

Válogatottunk a hollandok elleni, múlt pénteki 1-1-es döntetlen után újabb fontos Nemzetek Ligája-mérkőzést játszott, ezúttal a bosnyák válogatott volt az ellenfél a zenicai Bilino Polje Stadionban. Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a Hollandia elleni kezdőcsapaton, a sérült Dárdai Márton helyére Botka Endre került. Botka játszott a védelem jobb oldalán, Fiola Attila pedig átkerült Orbán Willi bal oldalára.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott az első percben, de ezt követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A 11. percben Bolla nagy erejű lövését védte Vasilj kapus, egy perccel később Gazibegovic tévesztett kevéssel célt egy visszagurítás után, 15 méterről. A folytatásban már veszélyesebben játszott a magyar válogatott, a 37. percben egy labdaszerzés után Sallai lőtt 18 méterről a kapu mellé, majd egy perccel később megszereztük a vezetést: Nagy Zsolthoz került a labda a bal oldalon, remek passzt adott a balösszekötő helyén beinduló Szoboszlainak, aki az öt és feles sarkától, éles szögből Vasilj mellett ballal a kapu bal oldalába gurított (0-1). A szünetig hátralévő időszakban a hazaiak nem tudtak helyzetet kialakítani, egygólos előnnyel zártuk a félidőt.

A fordulás után gyorsan megdupláztuk az előnyt, a Nagy Zsolttal szemben a 16-oson belül elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből Szoboszlai nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (0-2).

A házigazdák kétgólos hátrányban nem tudtak újítani, ezért az utolsó félórára középpályás helyére csatárt cseréltek, Tabakovic érkezett Dzeko mellé. Ezt követően fölénybe kerültek a bosnyákok, kevesebbet birtokoltuk a labdát, és valamivel pontatlanabbá vált a támadójátékunk, ezért ebben a periódusban nem tudtunk komolyabb helyzeteket kialakítani. Bár ellenfelünk gyakran eljutott a tizenhatosunkig, Dibusz Dénesnek csak egyszer kellett nagyot védenie, Dzeko közeli lövésénél hárított a bal alsó saroknál.

Marco Rossi előbb Gazdag Dánielt és Gera Dánielt, majd Ádám Martint, végül Nagy Ádámot és a most debütáló Szűcs Kornélt is pályára küldte.

Az utolsó percekben már elsősorban az eredmény tartására törekedtünk, és sikerült magabiztosan megőrizni a kétgólos előnyt. Győzelmünkkel ötre növeltük a pontjaink számát az utolsó két forduló előtt: novemberben Amszterdamban játszunk a hollandokkal, majd a németeket fogadjuk a Puskás Arénában.



Bosznia-Hercegovina–­Magyarország  0–2 (0–1)
BOSZNIA-HERCEGOVINA: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Gigovic (Huseinbasic, 64.), Tahirovic (Saric, 79.) – Bajraktarevic, Hajradinovic (Basic, 79.), Burnic (Tabakovic, 64.) – Dzeko.
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera, 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs, 86.) – Sallai (Gazdag, 68.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 78.)
Gólszerző: Szoboszlai (38., 50. – a másodikat 11-esből)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szoboszlai duplájával kétgólos magyar siker Boszniában
Szoboszlai duplájával kétgólos magyar siker Boszniában

Férfi A-válogatottunk mindkét félidőben szerzett egy gólt Zenicában a bosnyákok ellen, ezzel 2-0-ra megnyerte második októberi Nemzetek ...

Marco Rossi: elismerésre méltó volt a hozzáállásunk
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: Biztató volt a teljesítményünk

Férfi A-válogatottunk mindkét félidőben szerzett egy gólt Zenicában a bosnyákok ellen, ezzel 2-0-ra megnyerte második októberi Nemzetek ...