Szoboszlai Dominik: A csapategység és a küzdőszellem lehet a nagy erősségünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 11., 18:46
Szoboszlai Dominik: A csapategység és a küzdőszellem lehet a nagy erősségünk

A magyar válogatott első weileri edzése előtt Szoboszlai Dominik állt az újságírók rendelkezésére a csapat médiaközpontjában.

A válogatott a kora nyárból a késő őszbe érkezett hétfőn, az otthoni kellemes időjárás után ugyanis kedden 9 fokos, hűvös időjárás jellemezte a délelőtti órákat, és a délutáni edzésre sem lett sokkal melegebb. Az első németországi gyakorlás előtt a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik volt a magyar médiaközpont első vendége, a magyar újságírók mellett a helyi média is képviseltette magát a sajtóeseményen.

– Egyelőre nem izgulok, de kíváncsi leszek, mit érzek majd, amikor a buszon ülünk a kölni stadion felé. Addig még kihasználom, hogy nyugodtan várom a Svájc elleni nyitómérkőzést – fogalmazott Szoboszlai. – Az Európa-bajnokságon ki kell használnunk az erősségeinket, a kiváló csapategységet és a küzdőszellemet, ez lehet talán a kulcs a sikeres szerepléshez. Nincs vesztenivalónk, viszont nagy dolgokat is véghezvihetünk Németországban. Pár napja tudtam meg, hogy én leszek minden idők legfiatalabb csapatkapitánya az Európa-bajnokságokon, nagy megtiszteltetés ez számomra, egyúttal köszönöm Marco Rossinak, hogy bízik bennem, és én vezethetem ki a csapatot az Eb-mérkőzésekre.

– Nehéz szezonon vagyok túl, de mivel ez volt az első idényem a Premier League-ben, nem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel, a következőben azonban mindenképpen jobb szezont szeretnék futni. Általában pozitívan gondolkodom, így nem viselt meg, hogy az idény végén kevesebb szerepet kaptam a Liverpoolban, így legalább kisebb volt a sérülés esélye, és már korábban az Európa-bajnokságra fókuszálhattam – mondta Szoboszlai Dominik, aki az Izrael elleni meccsen elszenvedett kisebb sérüléséről elmondta: már nincs semmi problémája a combjával, és a vizsgálatok is azt mutatták, hogy teljesen egészséges.

Ennek megfelelően Szoboszlai is ott volt a pályán a délutáni edzésen, amelyen csak a kisebb sérülése után még különmunkát végző Styles Callum és Nego Loic nem gyakorolt a többiekkel. Kedden is délután edzenek a játékosok, ráadásul ezúttal nagyobb nézősereg előtt, ugyanis a tréning nyilvános lesz, néhány száz érdeklődő előtt gyakorolnak a kerettagok.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait
Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...

Két különböző arcát mutatta Svájc ellen a válogatott
Meccsbeszámoló
Szoros a mérlegünk a németek ellen

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...