Szalai: Jól működött a letámadás
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. november. 16., 01:24
Szalai: Jól működött a letámadás

Nagy Ádám az agresszivitást emelte ki az Észtország elleni 2–0-s győzelmet követően. Pátkai Máté elmondta, egységes futballra törekedtek a pályán, a játékosok megvalósították a szövetségi kapitány kéréseit. Dibusz Dénes nagy védésére is szükség volt, hogy a magyar válogatott domináljon a mérkőzésen.

Kapott gól nélkül hoztuk le ezt a meccset, ami eddig nem sikerült ebben a sorozatban. Remélem, hogy a következő mérkőzésen szépen tudjuk befejezni a Nemzetek Ligája szereplésünket” – értékelt Korhut Mihály az Észtország elleni 2–0-és győzelem után.

Pátkai Máté – aki Korhuthoz hasonlóan nem játszott a tallinni első mérkőzésen – úgy fogalmazott a találkozót követően, a csapat végig kontrollálni tudta a mérkőzést. „Nem hagytuk őket levegőhöz jutni – mondta a MOL Vidi FC játékosa. – Kapott gól nélkül akartunk győzni. Marco Rossi azt kérte tőlünk, hogy az egész meccsen egységesen futballozzunk, egymásért küzdve, egymást kisegítve játsszunk, minden párharcot igyekezzünk megnyerni. Úgy gondolom, ezeket sikerült is teljesítenünk. Szeptemberhez képest előreléptünk olyan téren, hogy egyre jobban elsajátítjuk mindazt, amit a kapitány szeretne látni a pályán. De ehhez időre van szükség.

Az észt válogatott a legnagyobb – és talán egyetlen számottevő – helyzetét az 5. percben alakította ki: ekkor Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia egy sarokrúgást követően. Erre a kapus így emlékezett: „Jó szöglet volt, éreztem, hogy nem tudok kimenni rá, de kifejelni is magas volt. Szerencsére közel érkezett hozzám az észt fejes és bal kézzel tudtam menteni. Nagyon örültem, hogy a védésem után szinte azonnal megszereztük a vezetést egy hasonló szituációból. Fontos, hogy pontrúgásokból is veszélyesek legyünk egy ilyen zártan védekező csapat elleni, mint az észt.

A Ferencváros hálóőre továbbá kiemelte, fontos, hogy kapott gól nélkül sikerült lehozni a találkozót, hiszen Marco Rossi szövetségi kapitány a biztos védekezésre helyezi a hangsúlyt.

Nagy Ádám arról beszélt, a válogatott elsődleges célja az volt, hogy az első perctől érezhető legyen, mi játszunk hazai pályán. A letámadásoknak meg is lett az eredménye: a középpályástól indult az akció, amiből Szalai Ádám a kapuba fejelt. „Ezt beszéltük meg csapaton belül, hogy agresszíven fogunk játszani – reagált a Bologna légiósa. – Az előző mérkőzéseken alulmúltuk saját elvárásainkat és a szurkolók várakozásait is. Az utolsó két találkozón szeretnénk méltóképp lezárni a Nemzetek Ligáját.

Nagy Ádám szerint harcos találkozó lesz a vasárnapi, finnek elleni, ahol több koncentrációra és nagyobb labdabirtoklásra lesz szükség, mint amit idegenben láttunk a csapattól.

Szalai Ádám Tallinn után itthon is gólt szerzett. A támadó úgy véli, akkor lehetnek elégedettek a játékosok, ha a vasárnapi meccset is meg tudják nyerni. „A letámadás jól működött. Egy hosszú folyamat ez, amiben most vagyunk. Keveset volt eddig együtt a csapat, a szövetségi kapitány próbálgatja a lehetőségeket. Én minden energiámat bele fogom adni, hogy a következő hazai mérkőzésen is győzelmet arassunk.

Magabiztos győzelem az észtek ellen a Nemzetek Ligájában

Magabiztos győzelem az észtek ellen a Nemzetek Ligájában

Férfi A-válogatottunk végig dominálni tudott az észtek elleni hazai Nemzetek Ligája-mérkőzésen, és Willi Orbán, valamint Szalai Ádám góljaival 2-0-ra legyőzte ellenfelét.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.