Szalai Ádám góllal zárta a szezont, Kádár újra játszott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. május. 14., 10:08
Szalai Ádám góllal zárta a szezont, Kádár újra játszott

A német bajnokság utolsó fordulójában Szalai Ádám góllal segítette győzelemhez csapatát, a Hoffenheimet, amely így bronzérmes lett és egyben BL-főtáblás is. Gulácsi Péterék megtartották az EL-selejtezőt érő 6. helyezést. Kádár Tamás ismét pályáralépett sérülését követően.

A Bundesligában a Hoffenheim Szalai Ádámmal a kezdőben fogadta a Borussia Dortmundot. A hazaiak már az első félidőben megszerezték a vezetést, a Borussia azonban a második félidő elején egyenlített. Ekkor villant Szalai Ádám, a Hoffenheim a magyar válogatott csatára révén került ismét előnybe, amelyet később még növelni is tudott, és végül 3-1-re nyert. Szalaiék bronzérmesek lettek a Bundesliga idei szezonjában, ami egyben azt is jelenti, hogy a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhetnek a következő szezonban. Gulácsi Péterék számára az utolsó fordulóban az Európa Liga-selejtezős pozíció megőrzése volt a tét. Az ismét kezdőként pályára lépő válogatott kapus együttese már a 2. percben megszerezte a vezetést a Dárdai Pál vezette Hertha BSC ellen, és végül 6-2-re nyert Berlinben. Győzelmével az RB Leipzig megőrizte a 6. pozíciót, így jövőre az Európa Ligában szerepelhet - igaz, egyelőre csak a selejtezőben biztos az indulása.

A német másodosztályban az ezúttal is magyarjai - Megyeri Balázs és Pintér Ádám - nélkül felálló Greuther Fürth 1-1-es döntetlent ért el a Heidenheim vendégeként, de ezzel megelőzte a vereséget szenvedő Erzebirge Aue-t, és bennmaradt a német másodosztályban.

A Serie A-ban Nagy Ádám ezúttal nem lépett pályára a Bologna a Chievo elleni meccsén, melyet utóbbi együttes nyert meg 2-1-re. Az olasz bajnokság utolsó fordulójában a Bologna az Udineséhez látogat.

A francia másodosztályban Bese Barnabás végig a pályán volt a Le Havre Tours elleni mérkőzésén, melyet gyakorlatilag 10 perc alatt eldöntött a válogatott védő együttese, hiszen ennyi idő alatt állította be a 2-0-ás végeredményt. A Lang Ádám nélkül felálló Nancy 3-0-ra nyert az Orleans ellen. A Le Havre az osztályozót érő 4. helyen zárta a bajnokságot, és a Brest, majd az Ajaccio elleni párharcokban biztosíthatja be a feljutást. A Nancy a 17. helyen zárt, ezzel bennmaradt a másodosztályban.

Az MLS-ben Németh Krisztián együttese, a New England Revolution 3-2-re nyert a Toronto FC ellen. A magyar támadó a 82. percben csereként lépett pályára. Stieber Zoltán együttese, a DC United 3-2-re kapott ki a Real Salt Lake otthonában. Stieber kezdőként lépett pályára, a 72. percben lecserélték.

A kazah bajnokságban az Elek Ákossal felálló Kajrat Almati 1-0-ás vereséget szenvedett a Toboltól. Kleinheisler László szintén kezdőként lépett pályára az Asztana Atirau elleni idegenbeli mérkőzésén, melyet a magyar középpályás csapata 2-0-ra megnyert.

Az ukrán bajnokságban Kádár Tamás hosszabb sérülését követően először lépett pályára. A válogatott védő végigjátszotta a Zorija ellen idegenben 1-0-ra megnyert összecsapást.

Az izraeli pontvadászatban a Hapoel Beer-Sheva 1-0-ra kikapott a Maccabi Tel-Avivtól. Korhut Mihály még sérült, így továbbra sem volt keretben.

A ciprusi elsőosztályban Sallai Roland csapata, az APOEL 2-1-re nyert az Anorthosis ellen, a magyar játékos végigjátszotta a találkozót


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.