Sigér Dávid: Ha lesz rá lehetőségem, el fogom lőni távolról
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. június. 11., 16:50
Sigér Dávid: Ha lesz rá lehetőségem, el fogom lőni távolról

Pénteken a taktikán volt a fő hangsúly a válogatott edzésén, amelyen egyedül Gazdag Dániel dolgozott külön a csapattól. A válogatott médiaközpontjában tartott sajtótájékoztatón Sigér Dávid és Schön Szabolcs válaszolt az újságírók kérdéseire.

Töltsd le az appot, hogy minden kérdésre választ kapj

Töltsd le az appot, hogy minden kérdésre választ kapj

Rengeteg apró részlettel kapcsolatos kérdés van az Európa-bajnokság mérkőzései körül. Ezekre a választ az UEFA EURO 2020 alkalmazásban találod meg a leggyorsabban!

Tovább

Szerintem nem a személyünket kell kiemelni, hanem a rendszert és szemléletmódot, amellyel a kapitány kiválogatja a játékosokat – nyilatkozta a Ferencváros futballistája, aki szerint párhuzamot lehet vonni a Fradi BL-mérkőzései és az Eb között. – Ez némi előny lehet, hogy néhányunk nem is olyan régen meg tudott mérkőzni olyan ellenfelekkel, akik jobb erőket képviseltek, az élvonalhoz tartoztak. Ezt a tapasztalatot szerintem a válogatottban is kamatoztatni lehet.

Sigér Dávid arra is kitért, ha lesz rá lehetősége, távolról is próbálkozni fog kapura lövéssel, de a pontrúgások elvégzése nem az ő feladata lesz.

Gólt, gólokat akarunk szerezni, az csalódás lenne, ha ez nem sikerülne. Persze pontot, pontokat is szeretnénk gyűjteni, de ez azon is múlik majd, hogy melyik találkozón állnak számunkra a legjobban a csillagok.

Végül a 2016-os, Portugália elleni találkozót is felelevenítette a válogatottban 2019-ben bemutatkozott játékos:

Öt éve Debrecenben, egy szabadtéri kivetítőn néztük a portugál meccset a családommal és rengeteg szurkolóval. Nagyszerű érzés volt; sosem felejtem el, hogy ugrottak fel a három magyar gólnál az emberek. Jó érzés arra gondolni, hogy most én is azért dolgozhatok a pályán, hogy ekkora örömet szerezzek a szurkolóknak és minden magyar embernek.

A nemrég a tengerentúlra igazolt Schön Szabolcs pedig arról beszélt, mekkora öröm számára, hogy először kapott meghívót a felnőttek közé, és be is került a végleges Eb-keretbe:

Minden perc rengeteget számít, amit itt tölthetek a válogatottban, és akkor sem leszek elkeseredve, ha csak kevesebb lehetőséget kapok majd a pályán. Még fiatal vagyok, ez még nem az én Európa-bajnokságom lesz, tudom, hogy nekem még fel kell magamat építeni – fogalmazott az FC Dallas labdarúgója, aki a 2020-2021-es szezon felfedezettje lett Magyarországon.

Schön Szabolcs végül hozzátette: lépésről lépésre kell haladni és mindig a következő találkozón hozni a legjobb teljesítményt.

Minden tudnivaló a karszalagokról

Minden tudnivaló a karszalagokról

Egyedül Budapesten rendeznek teltházas összecsapásokat a pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságon. Annak érdekében, hogy a védettség igazolása zökkenőmentes legyen, a szurkolók számára több helyszínen, és több időpontban zajlik a karszalagok átadása. Az átvételi pontok már a találkozók előtti napon teljes kapacitással működnek majd!

Tovább

A közösségi közlekedés, a metró és a villamos a megoldás az Eb ideje alatt

A közösségi közlekedés, a metró és a villamos a megoldás az Eb ideje alatt

A Puskás Aréna elhelyezkedése miatt kiválóan megközelíthető tömegközlekedéssel. A BKK a találkozók napján minden érintett villamos- és metrójáratot a szokottnál gyakrabban indít. Az Európa-bajnokság alatt a főváros több pontján, különösen az aréna közelében forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.