Sérült nélkül kezdte meg az összetartást a férfi A-válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 19., 19:43
Sérült nélkül kezdte meg az összetartást a férfi A-válogatott

Marco Rossi csapata hétfő délben kezdte meg a felkészülést a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Styles Callum kivételével már mindenki megérkezett és mindenki egészséges.

Az érkezéskor szokásos állapotfelméréssel kezdték az összetartást a keret tagjai, akik a Millwall játékosának kivételével hétfő estig mindannyian megérkeztek Telkibe. A játékosok közül szerencsére senki sem sérült, így két csoportban, de mindannyian edzettek este. A hétvégén többet játszók regeneráló munkát végeztek, tizenketten pedig teljes értékű edzésen vettek részt. A tréning előtt először a júniusi összetartást és mérkőzéseket kihagyó Varga Kevin állt a sajtó rendelkezésére.
 
Mindig nagyon jó a válogatotthoz jönni – kezdte a Hatayspor középpályása. – Olyan, mintha a legjobb barátaihoz jönne az ember. Nagyon sikeres nyár van a csapat mögött, de remélem, hogy ha lehetőséget kapok, én is hozzá tudok még tenni a csapat teljesítményéhez. Szerencsére egyre többet játszom az új klubomban, jó erőben érzem magam. Biztos vagyok benne, hogy a német és az olasz válogatott sem vesz minket félvállról, és a legjobb formájukat fogják ellenünk nyújtani, mi viszont csak a saját játékunkra akarunk koncentrálni, száz százalékig be fogjuk tartani a szövetségi kapitánytól kapott taktikai utasításokat, és azt a csapategységet fogjuk a pályára vinni, ami eddig is jellemezte a válogatottat. 
 
 
A keret újonca, Mocsi Attila, aki először kapott meghívót a felnőtt válogatottba, azt hangsúlyozta, hogy az ő példája is mutatja, kemény munkával bármit el lehet érni. 
 
– Mindenekelőtt kemény munkát kell belefektetnem abba, hogy kiérdemeljem a bizalmat és a kapitány úgy döntsön, játékperceket is érdemlek – fogalmazott a ZTE FC védője. – Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, bár kicsit meglepett, hogy már most meghívást kaptam a keretbe, ugyanakkor nagyon keményen dolgoztam ezért, hogy eljussak idáig. Ma már elhiszem, hogy fel tudok nőni a feladathoz, és hamarosan meg tudom állni a helyem akár nemzetközi szinten is. 
 
Kedden délután egy edzés vár a csapatra, melyet már teljes létszámban, Callum Stylesszal kiegészülve vezényel majd Marco Rossi szövetségi kapitány. 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.