Sallai Roland: A skótok elleni meccsig nincs értelme számolgatni
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 21., 15:07
Sallai Roland: A skótok elleni meccsig nincs értelme számolgatni

A magyar válogatott vasárnap este Stuttgartban a skótok elleni mérkőzéssel fejezi be a csoportkört az Európa-bajnokságon. A mieink egyelőre pont nélkül állnak az csoportkörben, de szerencsés esetben három pont is elég lehet ahhoz, hogy bejussanak a nyolcaddöntőbe. A játékosok azonban a továbbjutási esélyek számolgatása helyett kizárólag arra fókuszálnak, hogy begyűjtsék a három pontot Skócia ellen.

A magyar válogatott péntek délelőtti edzése még részben a regeneráció jegyében telt, a keret nem minden tagja futott ki a weileri edzőpálya gyepére, a szakmai stáb azt tartotta szem előtt, hogy a játékosok tökéletes fizikai állapotban léphessenek pályára vasárnap a skótok ellen. A délutáni sajtótájékoztatóra Sallai Roland és Gazdag Dániel érkezett a válogatott sajtóközpontjába, és mindketten elmondták: a továbbjutási esélyekről csak akkor érdemes elkezdeni gondolkodni, ha megnyertük az utolsó csoportmérkőzést.

– Mindenekelőtt szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a skótok ellen, és a számolgatás, a matek csak azután lehet releváns, ha megnyertük az utolsó csoportmeccset, addig teljesen felesleges – mondta az eddigi csoportmérkőzéseken kezdőként pályára lépő Sallai. – Az Európa-bajnokságon erős csapatok ellen játszunk, ezért meg kell becsülni minden helyzetet, de az első csoportmeccseken is megvoltak a lehetőségeink. A folytatásban a legfontosabb, hogy a lehető legnagyobb százalékban gólt szerezzünk a helyzetekből. A csapategység és a hangulat továbbra is jó a csapatnál, ez segít átvészelni a nehézségeket. Fontos meccs vár ránk, mindegy, hogy szép vagy csúnya focival, de nyernünk kell. Tudjuk, mire számíthatunk a skótok ellen, vasárnapi riválisunknak vannak kiemelkedő játékosai, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, úgy érzem, felszabadultan tudtam pályára lépni az első két mérkőzésen, jellemzően bejöttek a cseleim, jó formában érzem magam, de ez csak akkor ér valamit, ha megnyerjük a harmadik csoportmérkőzésünket. A németek ellen játékot kell átmenteni az utolsó csoportmeccsre, ugyanolyan kompakt játékot kell bemutatnunk, és ebből kiindulva gyors átmenetekkel helyzetbe kerülni, gólt, gólokat szerezni.

– Az első mérkőzések eredményei miatt természetesen csalódottak vagyunk, viszont vár ránk egy harmadik meccs, amelyen még nyitva van a lehetőség a továbbjutásra – tette hozzá a németek ellen csereként beálló Gazdag. – A skótok játékstílusa teljesen eltér a svájciak és a németek stílusától, fizikálisan erősek, nehéz ellenük játszani, ezt természetesen figyelembe kell majd vennünk, de ugyanúgy a biztos védekezésből kell kiindulnunk, mint a németek ellen. Mindkét csapatnak kizárólag a három pont lehet jó eredmény, de nem vállalhatunk túlzott kockázatot a mérkőzés elején.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Marco Rossi az eredménnyel nem, de a válogatott teljesítményével elégedett volt a Bosznia-Hercegovina elleni 0-0 után.

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Meccsbeszámoló
Magyarország-Hollandia: szeptember 27-én indul a jegyértékesítés

Marco Rossi az eredménnyel nem, de a válogatott teljesítményével elégedett volt a Bosznia-Hercegovina elleni 0-0 után.