Rossi: A legjobb játékunkat kell nyújtanunk a pontszerzéshez
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. szeptember. 06., 20:05
Rossi: A legjobb játékunkat kell nyújtanunk a pontszerzéshez

Férfi A-válogatottunk szövetségi kapitánya a csütörtöki Eb-selejtező helyszínén tartott sajtótájékoztatón elmondta: előzetesen az egy ponttal is elégedett lenne a belgrádi mérkőzésen.

Férfi A-válogatottunk tagjai szerdán délelőtt még Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában edzettek, délután viszont már a csütörtök esti találkozó helyszínén, a belgrádi Rajko Mitics Stadion stadionban ismerkedtek meg a pályával.

Marco Rossi szövetségi kapitány a stadionban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a szerb válogatott hazai pályán a világ bármelyik csapatát képes legyőzni, ezért előzetesen jó eredménynek tartaná a döntetlent.

– Van egy taktikai tervünk a mérkőzésre, szeretnénk, ha ezt meg tudnánk valósítani, de ne felejtsük el, hogy Szerbia lesz az ellenfél, és mindenki tudja, milyen erős csapat ellen lépünk pályára – mondta Marco Rossi. – Előzetesen az egy ponttal is elégedett lennénk, de döntetlenre nem tudok felkészíteni csapatot, mint ahogy szerintem egyetlen edző sem képes erre. Azért vagyunk itt, hogy a saját játékunkkal pontot vagy pontokat szerezzünk. Fontos meccs vár ránk, de nem döntő összecsapás. A szerbek papíron erősebbek nálunk, az erőviszonyok alapján ők nyerhetik majd a csoportot, és mi lehetünk a másodikok. Ezzel elégedett is lennék, mert nem az a célunk, hogy megelőzzük Szerbiát, hanem az, hogy kijussunk az Eb-re. Az egészen biztos, hogy a legjobb játékunkat kell nyújtanunk a pontszerzéshez.

A sajtótájékoztatón részt vett Nego Loic, a francia Le Havre labdarúgója is.

– Nem tudom, mennyi szerepet kapok a mérkőzésen, de a keret többi tagjához hasonlóan motivált vagyok: szeretnék játszani és bizonyítani a válogatottban. A szerbek nagyon erősek, remek játékosaik vannak, de nálunk is jó játékos szerepel, szeretnénk mosolygósan hazatérni Magyarországra – így Nego.

A csütörtöki találkozó 20.45-kor kezdődik, a mérkőzés játékvezetője a spanyol Juan Martínez Munuera lesz. Asszisztensei Miguel Martínez és Diego Barbero lesznek, a negyedik játékvezető pedig Alejandro Muñiz Ruiz, a VAR-asszisztens Guillermo Cuadra.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.