Párharcokban kell fejlődnünk az albánok ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 05., 19:20
Párharcokban kell fejlődnünk az albánok ellen

Az albánok elleni vb-selejtezőket megelőzően Vécsei Bálint kiemelte, csapatként, egységes játékkal kell felülmúlnunk őket, mivel ez a legnagyobb erősségünk. Willi Orbán egyelőre nem csatlakozhatott Marco Rossi keretéhez.

Az összetartás második napján Bolla Bendegúz és Vécsei Bálint válaszolt a sajtónyilvános edzésre kilátogató újságírók kérdéseire, Telkiben.

Vécsei Bálint 2014-ben éppen az albánok ellen debütált az A-válogatottban, akkor győztes meccsen (1–0) szerepelt szombati riválisunk ellen. Ezt követően csak egyszer, a kazahok ellen szerepelt a nemzeti csapatban, vagyis ha pályára lép a következő mérkőzésen, akkor harmadik válogattbeli szereplésére kerül sor.

 Elég régen voltam itt utoljára, de az elmúlt években végig dolgozott bennem, hogy szeretnék visszakerülni a keretbe. Örülök, hogy olyan formába lendültem, amivel segítségére lehetek a válogatottnak, és a szövetségi kapitány számít rám a soros mérkőzéseket. Tudtam, hogy el fog jönni még az én időm, szeretnék a válogatottban is jól teljesíteni. Eddig száz százalékos vagyok az albán válogatott ellen, bízom benne, hogy ezt szombat este is elmondhatom magamról – mondta a Ferencváros középpályása – Az albánoknak topligás játékosaik vannak, egyénileg nagyon erősek, ezt ferencvárosi csapattársam, Myrto Uzuni is kiemelte. Nekünk is megvannak a megfelelő játékosaink, de elsősorban csapatként kell jól teljesítenünk, a magyar válogatottnak az utóbbi időszakban az volt az igazi erőssége, hogy tizenegy játékos együtt, egymásért tudott küzdeni a pályán. Ha ezt hozzuk szombaton, akkor megnyerhetjük a találkozót.

Bolla Bendegúz jó formába lendült az utóbbi hetekben, a Grashoppers színeiben két legutóbbi mérkőzésén gólt is szerzett. A korábbi fehérvári szélső szerint a legfontosabb, hogy harcosan játsszon a válogatott a szombati, albánok elleni vb-selejtezőn, és megnyerje párharcai nagy részét.

 Sikerült gólokat szereznem az előző fordulókban, jó formában érkeztem a válogatotthoz, ha lehetőséget kapok a szövetségi kapitánytól, akkor igyekszem élni vele. Nagyon fájó volt a szeptember, idegenbeli vereség, szeretnénk visszavágni az albánoknak. Ellenfelünk direkt futballt játszik, a játékosok keresik a párharcokat az egy az egy elleni szituációkat, leginkább ebben a játékelemben voltunk elmaradva tőlük a kinti mérkőzésen. A harcias futball alapkövetelmény, még akkor is, ha több kerettag egy sárga lapra van az eltiltástól. A mérkőzés elejétől kezdve nyomást kell gyakorolnunk ellenfelükre, és minél több helyzetet kialakítani, ebben az esetben megnyerhetjük a találkozót – nyilatkozta Bolla Bendegúz, aki kisebb sérüléssel bajlódik, így az interjúk után nem csatlakozott a gyakorláshoz.

Nem érkezett meg Telkibe Willi Orbán, aki klubcsapata, az RB Leipzig hétvégi bajnoki találkozóját is kihagyta betegség miatt. Hogy mikortól számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány, az állapotának javulásától függ.

Az albánok a következő kerettel készülnek az október 9-i, budapesti találkozóra:

Kapusok: Etrit Berisha (Torino), Thomas Strakosha (Lazio), Gentian Selmani (Boluspor)

Védők: Elseid Hysaj (Lazio), Iván Balliu (Rayo Vallecano), Ardian Ismajli (Empoli), Berat Djimsiti (Atalanta), Marash Kumbulla (AS Roma), Enea Mihaj (PAOK), Ermir Lenjani (Grasshoppers), Lorenc Trashi (Qadsia SC), Frédéric Veseli (Salernitana), Erion Hoxhallari (KF Tirana), Kastriot Dermaku (US Lecce)

Középpályások: Klaus Gjasula (Darmstadt), Enis Çokaj (Lokomotiva Zagreb), Ylber Ramadani (MTK Budapest), Keidi Bare (Espanyol), Odise Roshi (Boluspor), Endri Çekiçi (Konyaspor), Nedim Bajrami (Empoli)

Támadók: Bekim Balaj (Nyizsnyij Novgorod), Armando Broja (Southampton), Sokol Çikalleshi (Konyaspor), Rey Manaj (Spezia), Myrto Uzuni (Ferencváros)

Az angol keret az október 12-i találkozóra:

Kapusok: Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Védők: Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Reece James (Chelsea), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Milan), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)

Középpályások: Phil Foden (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United)

Támadók: Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa)

Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében

Visszatérők is lehetőséget kapnak Marco Rossi keretében

Kulcsemberek sérülései befolyásolták a férfi A-válogatott októberi vb-selejtezőkre készülő keretének összeállítását. A középpályások és a támadók közül is fontos játékosokra nem számíthat a szövetségi kapitány. Nagy Zsolt és Vécsei Bálint azonban meghívót kapott Marco Rossitól, valamint visszatér a keretbe a szeptemberben hiányzó két Eb-résztvevő, Holender Filip és Nego Loic is.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.