NL-rajt: már Telkiben készül a válogatott
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. szeptember. 02., 18:46
NL-rajt: már Telkiben készül a válogatott

Gazdag Dániel sérülés miatt nem utazott haza az Egyesült Államokból, rajta kívül minden kerettag megérkezett az MLSZ edzőközpontjába, és megkezdte a felkészülést a németek és a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A keret tagjai hétfő délelőtt érkeztek meg az MLSZ telki edzőközpontjába, és a délutáni foglalkozáson minden játékos munkához is látott (kivéve Gazdag Dánielt, aki a Philadelphia Union hétvégi mérkőzésén izomsérülést szenvedett, ezért ő nem utazott haza a szeptemberi meccsekre). A játékosok két csoportban edzettek: akik tegnap bajnoki mérkőzést játszottak regeneráltak, míg a többiek a centerpályán labdás gyakorláson vettek részt.

Az edzés előtt Nagy Zsolt és a keret egyik újonca, Gergényi Bence állt az újságírók rendelkezésére.

– A mostani kiírásban is kiegyeznék az előző NL-pontszámunkkal és gólkülönbségünkkel, ha azt tudnánk most is hozni, mint legutóbb, az fantasztikus lenne – fogalmazott Nagy Zsolt. – Egy rendkívül erős német és holland válogatott vár ránk, de a bosnyákok ellen sem lesz könnyű, az A ligában sosincs könnyű ellenfél! Van néhány új játékos a keretben, de továbbra is családias a hangulat Telkiben, mindenki nagyon izgatottan várja az első Nemzetek Ligája-mérkőzéseket.

Gergényi Bence nyáron igazolt Fehérvárról az Újpest FC-hez, és az idény elején mutatott jó játékát Marco Rossi meghívóval honorálta. A bal oldali belső védőként és bal oldali szárnyvédőként is bevethető játékos ismerős közegbe érkezett, hiszen éveken át tagja volt a korosztályos válogatottaknak, a jelenlegi keretből is szerepelt együtt néhány játékossal címeres mezben.

– Számomra a fő cél a válogatottban, hogy minden szempontból beilleszkedjek a csapatba, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam az edzéseken. Marco Rossit ismerem korábbról, hiszen Kispesten, a Magyar Futball Akadémián nevelkedtem, és annak idején néha a felnőtt csapattal edzhettem az irányítása mellett – fogalmazott Gergényi.

A magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban kezdi meg Nemzetek Ligája-szereplését a németek ellen, ezt követi a szeptember 10-i, Bosznia-Hercegovina elleni hazai találkozó. Mindkét mérkőzés kezdési időpontja 20 óra 45 perc.

Az év elején és a nyár második felében közel 40 ezer szurkoló élt a magyar válogatott hazai mérkőzéseire meghirdetett bérletvásárlási lehetőségekkel, a megmaradt jegyeket közvetlenül a Nemzetek Ligája találkozók előtti időszakban lehet megvásárolni. A bosnyákok elleni mérkőzésre a mai naptól lehet belépőket vásárolni a készlet erejéig. A jegyek négy árkategóriában kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon 7000, 13 000, 20 000 és 25 000 forintért.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...

Szurkolói információk a Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...