Marco Rossi: Felkészültünk, átérezzük a felelősségünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. szeptember. 07., 18:30
Marco Rossi: Felkészültünk, átérezzük a felelősségünk

A magyar válogatott pénteken megérkezett Tamperébe, ahol szeptember 8-án, szombat este lép pályára a házigazda finnek ellen első Nemzetek Ligája-mérkőzésén. Az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta: agresszív ellenfélre számít, de felkészültünk a finnekre.

A magyar válogatott a nap folyamán a menetrendnek megfelelően megérkezett Finnországba, elfoglalta a szállását, majd elindult a mérkőzés helyszínére, a Ratinan Stadionba.

A csapat edzése előtt került sor a meccset felvezető hivatalos sajtótájékoztatóra, melyen Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: szinte minden fontos döntést meghozott már a holnapi találkozót illetően, és a csapat felkészülten várja első Nemzetek Ligája-mérkőzését.

Alaposan elemeztük a finnek játékát, pontról pontra végignéztük, milyen ellenféllel szemben hogyan játszottak a mögöttünk álló sorozatokban. Úgy gondolom, ahogy korábban is, most is 4-4-2-es felállásban lép majd pályára ellenfelünk, és várhatóan az első percektől támadóan, egészséges agresszivitással lépnek majd fel ellenünk. Természetesen ezt is figyelembe vettük a felkészülés során, minden várható szituációra igyekezett megoldást találni a szakmai stáb. Ami a holnapi kezdőcsapatot illeti, van még egy-két nyitott kérdés, de szombat délelőttre azok is eldőlnek majd. Ezzel kapcsolatban azt is szem előtt kell tartani, hogy kedden újabb megmérettetés vár ránk Görögország ellen, fontosak a regenerációs és a szakmai szempontok is. Összességében nyugodt szívvel mondhatom, felkészültünk az ellenfelünkből, felkészültünk az összecsapásra. Ha az ember egy országot képvisel, akkor egy nagyon különleges érzést kell, hogy érezzen. Ezt én maximálisan érzem, és persze a büszkeséggel vegyülő óriási felelősséget is – mondta Marco Rossi az NL-meccs sajtótájékoztatóján.  

A játékosok képviseletében Lovrencsics Gergő válaszolt a sajtó kérdéseire. 

Arra kell figyelnünk, hogy ne csak jól játsszunk, hanem eredményesek is legyünk – hangsúlyozta a Ferencváros játékosa.

Lovrencsics Gergővel korábban történt már olyan, hogy egy edzésen sokat gyakorolt helyzetből rúgott gólt mérkőzésen. 

– Az eddigi edzéseken minden olyan helyzetet sokat gyakoroltunk, ami eldönthet egy-egy meccset – mondta el Lovrencsics egy kérdésre válaszolva. – Most ugyan a tréningeken nem rúgtam ilyen helyzetből gólt, de ez koránt sem jelenti azt, hogy holnap a meccsen sem fogok! – tette hozzá. 

A sajtótájékoztatót követően megkezdődött a hivatalos edzés. Az első magyar szurkolók már várták a csapatot, és a stadionon kívülről buzdították a válogatottat.

A finnországi viszonyokhoz képest kellemes idő van Tamperében, és valószínűleg az is marad a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapásig, melyre nagyjából tízezer hazai drukkert várnak a rendezők.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.