Nemzetek Ligája: a riválisoknál is véget ért a felkészülés

2018. június. 11., 10:41   |    

Nemzetek Ligája: a riválisoknál is véget ért a felkészülés

A magyar válogatott Nemzetek Ligája-ellenfeleinél is lezárult a felkészülési mérkőzések sorozata.

A magyar válogatott szeptember 8-án Finnországban játssza első mérkőzését az UEFA új sorozatában, a 2020-as Európa-bajnokságra is kvalifikáló Nemzetek Ligájában. A finnek hozzánk hasonlóan kétszer léptek pályára június elején: Romániában 2-0-ás vereséggel zártak, majd szombaton 2-0-ra legyőzték a mieink június 6-i ellenfelét, Fehéroroszországot. A tamperei összecsapáson egy védő, Jere Uronen szerzett vezetést a finneknek, majd a 75. percben a csereként beállt Moshtagh Yaghoubi állította be a 2-0-ás végeredményt.

A görögök programjában egy Irán elleni felkészülési meccs szerepelt június elején, de az Isztambulba tervezett találkozót a görögök politikai okokból lemondták. A görög csapat legutóbb május közepén lépett pályára, akkor Sevillában 2-0-ás vereséget szenvedett Szaúd-Arábiától.

A mieink harmadik Nemzetek Ligája-riválisa, Észtország három meccset is lejátszott az elmúlt két hétben. A Balti Kupa keretében előbb 2-0-ra legyőzte a litvánokat (gólszerzők: Henrik Ojamaa és Mattias Kait), majd 1-0-ra kikapott a lettektől. Legutóbb szombaton, a vb-résztvevő Marokkó volt az ellenfele Tallinnban, az afrikai csapat 3-1-re győzött (az észtek gólját 0-3-nál Ats Purje szerezte).

A magyar válogatott őszi Nemzetek Ligája-mérkőzéseinek menetrendje:

Szeptember 8.: Finnország-Magyarország, 18.00
Szeptember 11.: Magyarország-Görögország (zárt kapuk mögött), 20.45

Október 12.: Görögország-Magyarország, 20.45
Október 15.: Észtország-Magyarország, 20.45

November 15.: Magyarország-Észtország, 20.45
November 18.: Magyarország-Finnország, 20.45

 


Főszponzoraink
Szponzoraink