Nem volt esélyünk Düsseldorfban, fölényes német siker az NL-rajton
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. szeptember. 07., 22:47
Nem volt esélyünk Düsseldorfban, fölényes német siker az NL-rajton

Férfi A-válogatottunk ezúttal nem tudta megnehezíteni a németek dolgát a két csapat Nemzetek Ligája-mérkőzésén, a házigazdák fölényes győzelmet arattak a két csapat düsseldorfi összecsapásán.

Férfi A-válogatottunk megkezdte szereplését a Nemzetek Ligája idei kiírásában, méghozzá egy jól ismert rivális, a német válogatott ellen. A két csapat a 2021-es Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepelt, majd a Nemzetek Ligája előző kiírásában ugyancsak találkozott egymással két alkalommal, végül az idei Európa-bajnokságon újból összecsaptunk a németekkel a csoportküzdelmek során. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésünk nem sikerült jól, az azt megelőző három összecsapáson azonban meglepetést tudtunk okozni.

Marco Rossi szövetségi kapitány Gulácsi Pétert jelölte a kapuba, előtte a Balogh Botond, Orbán Willi, Dárdai Márton hármas futballozott, a bal oldalt Kerkez Milos, a jobb oldalt Nego Loic játszotta be, míg a középpálya tengelyében Schäfer András és Nagy Ádám kapott helyet, elöl pedig Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Varga Barnabás felelt a támadások befejezéséért.

Az első helyzet a magyar válogatott előtt adódott, Szoboszlai szerzett labdát a hazai 16-os előterében, jobbról középre passzolt, de az érkező Vargát nem engedte lőni a németek védője. A 8. percben egy jobb oldali német szöglet után Szoboszlai a gólvonalon állva fejelte ki Tah fejesét.

A 20. percben egy labdaszerzést követően a németek gyors támadást indítottak a saját 16-osuktól, három támadójuk érkezett a kapunk előtt, de a ziccerig játszott akció végén Gulácsi bravúrral védte Füllkrug lövését. A magyar válogatott nem védekezett olyan mélyen, mint az Európa-bajnokságon, bátrabban próbálkozott letámadással és labdatartással, ezzel azonban nagyobb területek nyíltak a védősorunk mögött.

A 27. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, egy jobb oldalról indult, végletekig kijátszott támadás végén Fullkrug két lépésről az üres kapuba passzolt (1-0). A németek a folytatásban is nagy kedvvel, kombinatívan játszottak, a 33. percben egy bal oldali beadást követően Havertz fejelt tisztán 6 méterről, a labda a keresztlécről a gólvonal elé vágódott, Orbán szabadított fel.

Az első félidő utolsó percében is kialakított egy nagy helyzetet a német válogatott, Havertz már csak Dárdaival állt szemben a 16-oson belül, egy csellel helyzetbe hozta magát, de a lövése elkerülte a kaput.

A szünetben Marco Rossi egyet cserélt, Bolla Bendegúzt küldte be Nego Loic helyére. A fordulás utáni percekben stabilabbá vált a játékunk, többször jelentünk meg a német kapu előtt, és helyzetünk is volt: Bolla Bendegúz lövését Andrich blokkolta szögletre. Egy perccel később újabb szögletet végeztünk el, amiből azonban a németek lőttek gólt: Musiala tört kapura az előrevágott labdával, Bolla ugyan utolérte, de nem tudta megakadályozni, hogy az Eb-társgólkirálya bevegye Gulácsi kapuját (2-0).

A második gól után már nem volt egy súlycsoportban a két csapat: a 66. percben megszületett a németek harmadik találata, Wirtz lőtt a balösszekötő helyéről, 13 méterről a jobb alsó sarokba (3-0). A gól után kettőt cseréltünk, Nagy Zsolt és Ádám Martin érkezett Kerkez Milos és Varga Barnabás helyére. A németek háromgólos előnyben is nagy fölényben futballoztak, a 72. percben Havertz lőtt kapufát. A 75. percben Csoboth Kevin is pályára lépett, Sallai Rolandot váltotta. A 77. percben a csereként beállt Pavlovicot hozták helyzetbe a németek, és ő nem is hibázott, megszerezte a negyedik hazai gólt (4-0). A 80. percben Csoboth kapott jó labdát Szoboszlaitól, 5 méterről kapura emelt, de Ter Stegen védett. Az ellentámadásból Havertz ellen szabálytalankodott Willi Orbán a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt. Havertz vállalta a büntetőt, és a jobbra vetődő Gulácsi mellett a bal alsó sarokba gurított (5-0). A gól után újoncot avattunk, Nikitscher Tamás érkezett Nagy Ádám helyére, az utolsó percekben már nem tudtunk újítani, a német válogatott öt góllal győzött.

A csoportunk másik mai mérkőzésén Hollandia hazai pályán 5-2-re legyőzte Bosznia-Hercegovinát. A magyar válogatott kedden 20.45-kor már itthon lép pályára a Nemzetek Ligájában, a bosnyákokat fogadja a Puskás Arénában.

Németország–Magyarország 5–0 (1–0)
Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (R. Koch, 70.), Raum (Henrichs, 70.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.). 
Magyarország: Gulácsi – Balogh B., Orbán, Dárdai M. – Nego (Bolla, a szünetben), Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 75.) – Varga B. (Ádám M., 66.).
Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (82. – 11-esből)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...

Szurkolói információk a Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...