Nagy lépés az Eb felé: nyerni tudtunk Szerbiában!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. szeptember. 07., 23:06
Nagy lépés az Eb felé: nyerni tudtunk Szerbiában!

A magyar válogatott belgrádi Eb-selejtező elején hátrányba került, de Varga Barnabás és Orbán Willi találatával még a szünet előtt megfordította az állást, a második félidőben pedig megőriztük az előnyét. A győzelemmel megerősítettük az első helyünket a csoportban.

Ahogy Marco Rossi fogalmazott, fontos, de nem döntő fontosságú mérkőzés várt a magyar válogatottra Belgrádban, a nálunk magasabban rangsorolt, az előző világbajnokságon is részt vevő Szerbia otthonában. A szövetségi kapitány előzetesen az egy pontot is jó eredménynek tartotta volna a szerbek ellen, de azt is hozzátette: döntetlenre nem lehet játszani, ezért a három pont megszerzésére készítette fel csapatát.

A kapitány nem okozott meglepetést a kezdőcsapat összeállításakor, Dibusz Dénes előtt a Lang Ádám, Orbán Willi, Szalai Attila hármas alkotta a védősort, a két belső középpályásunk Nagy Ádám és Stlyes Callum volt, a jobb oldalt Nego Loic, a bal oldalt Kerkez Milos játszotta be, a támadásokért pedig a Szoboszlai Dominik, Sallai Roland, Varga Barnabás trió felelt.

Az első percekben volt néhány ígéretes akciónk, de a szerbek az első lehetőségüket gólra váltották: a 10. percben egy magyar kirúgást követő ellentámadás végén Vlahovics kapott passzt Tadicstól a kapunk előtt, rosszul találta el ziccerben a labdát, amely pechünkre a visszafutó Szalai Attiláról a kapuba pattant (1-0).

Néhány perc alatt rendeztük a sorokat, majd a 34. percben sikerült egyenlítenünk: Nego passzolt Sallaihoz, lövését védte vetődve a hazaiak kapusa, a kipattanó a Freiburg támadójáról került Varga Barnabás elé, aki reflexmozdulattal a hálóba továbbított (1-1).



Két perccel később, a 36. percben már mi vezettünk, egy szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazaiak, Lang balról, ballal középre lőtte a labdát, ott Orbán Willi helyezkedett, aki a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

A szünetig a szerbek nem tudtak újítani, nekünk pedig kedvező volt az eredmény, amelyet magabiztosan tartottunk.

A szerbek a második félidőben intenzívebb támadójátékra váltottak, sok labdát szereztek a felezővonal környékén, és folyamatosan a magyar térfélen tartották a labdát. A helyzetek sem maradtak el, Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie.

Marco Rossi a 70. percben cserélt először, Kerkez Milos helyére Fiola Attila érkezett. Ebben a periódusban a hazaiak már nem játszottak jelentősebb fölényben, töredezettebb volt a játék, egy-egy lehetőség a magyar csapat előtt is adódott.

A 77. percben kettőt cseréltünk, és egyben újoncot is avattunk: az MTK fiatal középpályása, Kata Mihály érkezett a kisebb sérülést összeszedő Nagy Ádám helyére, Ádám Martin pedig Varga Barnabást váltotta.

A hajrában a szerbeknek még volt egy veszélyes lövésük, de a mieink is végigvittek egy-két kontrát, gól azonban egyik oldalon sem született, a magyar válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót, és három pontra növelte előnyét a szerb csapat előtt.

A csoport másik mai mérkőzésén a litvánok 2-2-es döntetlent értek el Montenegró ellen. A sorozat felénél a magyar válogatott 10 ponttal áll a csoport élén, a szerbek maradtak 7 pontosak, Montenegrónak 5 pontja van. 

A mieink három nap múlva a csehek ellen lépnek pályára a Puskás Arénában felkészülési mérkőzésen, októberben pedig Szerbiát fogadjuk Budapesten, majd Litvániába utazunk.

SZERBIA–MAGYARORSZÁG 1–2 (1–2)
SZERBIA: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Gudelj, Pavlovics – Radonjics (Zsivkovics, a szünetben), Makszimovics (Milenkovics, 64.), Sz. Milinkovics-Szavics, Kosztics (Mladenovics, a szünetben) – Tadics (L. Ilics, 87.), Vlahovics (Jovics, 87.) – A. Mitrovics. 
MAGYARORSZÁG: Dibusz Dénes – Lang Ádám, Orbán Willi, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám (Kata Mihály, 77.), Styles Callum, Kerkez Milos (Fiola Attila, 70.) – Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás (Ádám Martin, 77.), Sallai Roland (Csoboth Kevin, 94.). 
Gólszerző: Szalai Attila (10. – öngól), ill. Varga Barnabás (34.), Orbán (36.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.