Nagy Ádám megszerezte első gólját a Serie A-ban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2018. április. 16., 09:50
Nagy Ádám megszerezte első gólját a Serie A-ban

Az olasz élvonalban született Nagy Ádám-találat mellett a hétvégén a német első osztályban is esett magyar gól, Szalai Ádám volt eredményes.

A Serie A vasárnapi játéknapján Nagy Ádám a 76. percben, csereként lépett pályára a Bologna Verona elleni mérkőzésén. A magyar középpályás 18 perccel később biztosította be csapata 2-0-ás győzelmét. A 23 éves középpályásnak ez volt az első találata a Serie A-ban.

A német pontvadászatban a kezdőként pályára lépő Szalai Ádám a Hoffenheim második gólját szerezte a Hamburger SV elleni találkozón. Szalaiék 2-0-ra nyertek, és mivel a Frankfurt 4-1-re kikapott a Leverkusentől, az Európa Liga-selejtezős helyet érő 6. helyen állnak a tabellán. Ráadásul éppen Gulácsi Péter csapatát, az RB Leipziget üldözik - 1 ponttal lemaradva jelenleg - amely a hétvégén 1-1-es döntetlent játszott a Werder Bremennel. A magyar válogatott kapusa végigjátszotta az összecsapást.

A Bundesliga 2-ben szereplő Greuther Fürth hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Regensburgtól. A találkozón a sérült Megyeri Balázs a keretben sem volt, míg Pintér Ádám csak a kispadon kapott helyet. Az Egyesült Arab Emírségekben a Presidents Cup negyeddöntőit játszották a múlt héten. Az Al-Wahda 3-0-ás győzelmet aratott az Al-Jazira felett. A második és harmadik gólt Dzsudzsák Balázs szerezte, vagyis óriási szerepe volt abban, hogy csapata ott lesz az elődöntőben.

Az ukrán bajnokságban Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev idegenben 1-0-ra nyert a Sahtar Donyeck otthonában. Válogatott védőnk továbbra is sérült, így nem lépett pályára.

Az amerikai pontvadászatban Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire a Zlatan Ibrahimoviccsal felálló LA Galaxyt fogadta. A vendégek a svéd szupersztár találatával nyertek 1-0-ra, Nikolics végigjátszotta a találkozót. A Stieber Zoltán nélkül felálló DC United 1-0-ra győzött a Columbus Crew ellen, míg a New England Revolution ugyanilyen arányú vereséget szenvedett hazai pályán az FC Dallastól. Németh Krisztián a 76. percben csereként lépett pályára.

A francia másodosztályban a Lang Ádám nélkül felálló Nancy 2-0-ás vereséget szenvedett az AC Ajaccio vendégeként, a Bese Barnabással felálló Le Havre viszont 2-1-es győzelmet aratott a GFC Ajaccio ellen.

Kazahsztánban magyar rangadót játszottak a hétvégén. Az FC Asztana hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott az Kajrat Almatyval. Az Asztanában Kleinheisler László, a Kajratban pedig Elek Ákos is végigjátszotta a mérkőzést.

A horvát pontvadászatban ismét betalált Gyurcsó Ádám. A Hajduk Split idegenben nyert 3-0-ra a Zapresic vendégeként, Gyorcsó csapata első találatát szerezte. A ciprusi elsőosztályban gólt szerzett Sallai Roland is, aki az APOEL Omonia Nicosia ellen 4-1-re megnyert találkozóján csapata második gólját jegyezte.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.