Mindenre felkészültünk a lengyelek ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. március. 24., 14:41
Mindenre felkészültünk a lengyelek ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte: a csapat maximálisan felkészült a lengyelek elleni vb-selejtezőre, de kérdés, hogy a terveket sikerül-e a gyakorlatban is megvalósítani.

Lovrencsics: Marco Rossi jól ismeri az ellenfelet

Lovrencsics: Marco Rossi jól ismeri az ellenfelet

Már mindenki Telkiben a válogatott vb-selejtező keretéből! A hétfői edzésen már a légiósok is részt vehettek, Lang Ádám pedig ezt megelőzően arról beszélt a sajtónak, hogy az adott napi forma lehet a döntő a lengyelek ellen.

Tovább

Marco Rossi szerdán megtartotta a lengyelek elleni vb-selejtezőt megelőző utolsó sajtótájékoztatóját. A szövetségi kapitány szerint minden szempontból a maximumot kell adniuk a játékosoknak a pályán, emellett szerencsére is szükség lesz ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el a nálunk magasabban rangsorolt, világsztárokat is a csapatukban tudó lengyelekkel szemben. Rossi elmondta: bízik benne, hogy folytatni tudja a Paulo Sousa elleni eredményes szereplést, a lengyelek jelenlegi szövetségi kapitánya ellen a Honvéd vezetőedzőjeként kétszer is sikerült jó eredményt elérnie.

– Remélem, a Paulo Sousa elleni harmadik mérkőzésen is sikerül meglepetést okozni, és csapatommal megőrzöm ellene a veretlen mérlegemet - fogalmazott Rossi. – Az előző egymás elleni mérkőzéseken is papíron erősebb ellenféllel szemben irányítottam a csapatomat, bízom ennek a sorozatnak a folytatásában. Paulónak megvan a saját stílusa, ezzel tisztában vagyunk, de azt így sem lehet előre kitalálni, hogy pontosan milyen feladatokkal és összetételben küldi pályára a csapatát, mi megpróbáltunk minden eshetőségre felkészülni, így a négyvédős és a háromvédős rendszerre is. Emellett természetesen igyekeztünk felkészülni a legjobb játékosaikra is, az egy másik kérdés, hogy sikerül-e megvalósítani a pályán a tervünket. Lewandowski a világ egyik legjobb játékosa, mellette Zilinski is igazi klasszis, de rajtuk kívül is nagyon sok remek játékos szerepel a lengyeleknél, akik topcsapatokban szerepelnek hétről hétre. Nem véletlen, hogy míg mi a 40. helyen állunk a világranglistán, ellenfelünk a 19. pozíciót foglalja el. A sikeres szereplés kulcsa a megfelelő csapatjáték, emellett az egyéni játék szintjén is a maximumot kell adnunk, valamint szerencsére is szükségünk lesz, mert utóbbi összetevő is nagyban hozzájárul a mérkőzések kimeneteléhez. A kulcspillanatokban elengedhetetlen a szerencse, enélkül nehéz eredményeket produkálni.

Újságírói kérdésre Marco Rossi elárulta: a keret tagjai közül egyedül Kecskés Ákos nincs tökéletes állapotban, a többiek minden szempontból készen állnak a csütörtöki találkozóra.

A sajtótájékoztatón a korábbi lengyelországi gólkirály, Nikolics Nemanja is válaszolt az újságírók kérdéseire. A MOL Fehérvár csatára optimistán várja a mérkőzést, mert úgy érzi, az elmúlt időszak eredményei okot adnak a bizakodásra.

– Mindenki tele van önbizalommal, remek hangulatban várjuk a mérkőzéseket – mondta Nikolics. – Az előző fél év okot ad a bizakodásra, hiszen nagyon szép eredményeket értünk el, megvalósítottuk minden kitűzött célunkat, és a mutatott játékra is lehet alapozni. Persze, a játékban még fejlődnünk kell egyénileg és csapatként egyaránt. Tiszteljük a lengyelek, de bízunk a saját képességeinkben, és abban is, hogy az eddigieknél is nagyobb célokért küzdhetünk a jövőben. A lengyeleknél játszik a világ egyik legjobb játékosa ott van a csapatban: Lewandowski fantasztikus ütemben termeli a gólokat. Fontos, hogy kikapcsoljuk őt a játékból, ez azonban korábban nálunk erősebb csapatoknak sem sikerült. Apróságok dönthetnek, fontosak lehetnek a pontrúgások, és el kell kerülnünk a hibákat. Harcos meccset várok, kemény párharcokkal, rengeteg futással, de itthon a a győzelem megszerzése a célunk.

A mérkőzés játékvezetője a 2017-es BL-döntőt is vezető német Felix Brych lesz. Asszisztensei honfitársai, Mark Borsch és Stefan Lupp, a negyedik játékvezető pedig Marco Fritz lesz.

A lengyel válogatott kerete:

Kapusok:

Łukasz Fabiański (West Ham United)
Łukasz Skorupski (Bologna FC)
Wojciech Szczęsny (Juventus FC)

Védők:

Jan Bednarek (Southampton FC)
Bartosz Bereszyński (UC Sampdoria)
Paweł Dawidowicz (Hellas Verona)
Kamil Glik (Benevento Calcio)
Michał Helik (Barnsley FC)
Kamil Piątkowski (Raków Częstochowa)
Arkadiusz Reca (FC Crotone)
Maciej Rybus (Lokomotiv Moszkva)

Középpályások:

Rafał Augustyniak (Urał Jekaterynburg)
Kamil Grosicki (West Bromwich Albion)
Kamil Jóźwiak (Derby County)
Mateusz Klich (Leeds United)
Sebastian Kowalczyk (Pogoń Szczecin)
Kacper Kozłowski (Pogoń Szczecin)
Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moszkva)
Jakub Moder (Brighton & Hove Albion FC)
Przemysław Płacheta (Norwich City FC)
Bartosz Slisz (Legia Warszawa)
Sebastian Szymański (Dinamo Moszkva)
Piotr Zielińsk (SSC Napoli)

Támadók:

Robert Lewandowski (Bayern München)
Arkadiusz Milik (Olympique Marseille)
Krzysztof Piątek (Hertha BSC)
Karol Świderski (PAOK FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.