Megszakadt a veretlenségi sorozatunk, hajrágóllal nyertek Dublinban az írek
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 04., 22:56
Megszakadt a veretlenségi sorozatunk, hajrágóllal nyertek Dublinban az írek

Férfi A-válogatottunk hiába játszott fölényben az írek elleni felkészülési mérkőzésen, ellenfelünk két hibát kihasználva megnyerte a találkozót.

Férfi A-válogatottunk a márciusi győztes felkészülési mérkőzések után az Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti meccsén Dublinban lépett pályára a házigazda írek ellen. A mieink két győztes, a hazaiak két vesztes mérkőzés után várták a keddi találkozót, amelyen Marco Rossi szövetségi kapitány a Gulácsi Péter - Lang Ádám, Orbán Willi, Dárdai Márton - Nego Loic, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos - Sallai Roland, Szoboszlai Dominik - Varga Barnabás összetételű együttest küldte pályára a találkozón.

Az első helyzet a magyar válogatott előtt adódott mindössze másfél perc után, egy jobb oldali beadás után Nego nem tudta kapura helyezni a labdát. Nem sokkal később ismét Nego lőhetett kecsegtető helyzetben, de ezúttal sem talált kaput.

Egyik csapat sem vállalt kockázatot, nem volt öldöklő az iram, helyzetet sokáig csak a magyar válogatott alakított ki. A harmadik lehetőség Kerkez előtt adódott, Szoboszlai passza után a Bournemouth szélsője a rövid sarkot vette célba a balösszekötő helyéről, de a hazaiak kapusa védett.

A 36. percben derült égből villámcsapásként jött az írek vezető találata: a hazaiak az első helyzetük végén kihasználták egy védelmi bizonytalanságunkat, egy jobb oldali beadás után Idah fejelt a hálóba (1-0).

Csak négy percig voltunk hátrányban, a 40. percben egy szabadrúgás után Szoboszlai lövése megpattant, Orbán továbbfejelte a labdát, a jobb kapufánál érkező Lang Ádám pedig közvetlen közelről a léc alá lőtt (1-1).

A szünetben kettőt cserélt Marco Rossi, Dibusz Dénes érkezett Gulácsi Péter helyére, Negót pedig Botka Endre váltotta. A második félidő kevés helyzetet hozott, a magyar válogatott labdabirtoklási fölényben játszott, de a hazai védelmet nem tudtunk megbontani. Szabadrúgásokból és szögletekből voltak ugyan lehetőségeink, de nem késztettük nagy védésekre a hazai kapust. Közben újabb cserék érkeztek a pályára, Kleinheisler László, Balogh Botond, Styles Callum és Nagy Zsolt is beállt.

Úgy tűnt, a döntetlen mindkét csapatnak megfelel, de a 92. percben egy magyar szöglet után labdát vesztettünk, gyors kontrát vezethettek az írek, Parrott a végén már csak Dibusszal állt szemben, és kihasználta a ziccert (2-1). Már nem maradt idő az egyenlítésre, az írek megnyerték a mérkőzést, megszakítva a magyar válogatott 14 meccses veretlenségét.

A mieink szombaton 18 órakor Izrael ellen tartják az Európa-bajnokság főpróbáját a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Az Európa-bajnoki csoportellenfeleink közül a svájciak 4-0-ra nyertek Észtország ellen, míg a skótok még hétfőn 2-0-ra verték Gibraltárt, a németek pedig 0-0-ra végeztek az ukránokkal.

Írország–Magyarország 2–1 (1–1) 

Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző. V: Godinho (portugál)
ÍRORSZÁG: Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), D. O'Shea – Doherty (J. O'Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O'Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 72.), Szmodics. 
MAGYARORSZÁG: Gulácsi Péter (Dibusz Dénes, 46.) – Lang Ádám (Balogh Botond, 73.), Orbán Willi, Dárdai Márton – Nego Loic (Botka Endre, 46.), Nagy Ádám, Schäfer András (Styles Callum, 70.), Kerkez Milos (Nagy Zsolt, 70.) – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás (Kleinheisler László, 61.). 
Gólszerző: Idah (36.), Parrott (92.), ill. Lang (40.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott
Nem jutott be a nyolcaddöntőbe a válogatott

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...

A számok is azt mutatják, megérdemelten nyertünk Skócia ellen
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: A rossz kezdés alapjaiban határozta meg az Európa-bajnokságot

Kedvezőtlenül alakultak számunkra az Európa-bajnokság többi csoportjának eredményei, így a magyar válogatott nem került be a négy legjobb ...