Marco Rossi: Tökéletes játékkal lett volna csak esélyünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 02., 23:58
Marco Rossi: Tökéletes játékkal lett volna csak esélyünk

A szövetségi kapitány a vb-selejtező után arról beszélt, a második félidőben megsokszorozódtak az egyéni hibák és rosszul reagáltunk az első gólra. Holnaptól viszont már Albánia kerül a fókusz és a hibák kijavítására.

Az Anglia elleni 4–0-s vereség utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi először arról beszélt, nagyon csalódott az eredmény és amiatt is, ahogy csapata az első kapott gólra reagált.

– Kevés mondanivalóm lehet ezek után. Amikor ilyen csapat ellen mérkőzünk meg, amely nagyságrendekkel jobb minőséget képvisel nálunk, egyedül abban bízhatunk, hogy az ellenfelünk kifog egy rossz napot, mi pedig mindent hibátlanul hozunk le a pályán. Anglia bizonyította, hogy jóval erősebb a francia, a német és a portugál válogatottnál is. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kompaktan védekezni, bár már ekkor is több volt az egyéni technikai hiba – ezek a második félidőben megsokszorozódtak. Az első gól után hagytuk megnyúlni a vonalainkat, elveszítettük a tömör védekezésünket. Tudtuk, hogy fizikálisan fölénk tud kerekedni ellenfelünk, de nem csak ebben voltak jobbak nálunk. Ma este látszott a különbség a két válogatott között. Nehéz megemészteni egy válogatottal elszenvedett ekkora gólkülönbségű vereséget.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta, nem sok választási lehetősége volt, nem számíthatott több kerettagra sem, de ez nem von el semmit a pályára küldött játékosokba vetett bizalmából.

 Holnap új nap kezdődik. Elemezni fogjuk a történteket, elemezni fogjuk, mi nem működött és korrigálnunk kell ezeket. Albánia ellen kell koncentrálnunk, ahol szintén van játékosminőség. Tartással kell odamenni és tartással kell játszani. Ehhez be kell hozni a fizikai és mentális lemaradást.

A sajtótájékoztatón elhangzott, Botka Endre játéka nagyon kockázatos lett volna ma, de vasárnap már valószínűleg számíthat rá a csapat, ahogy Kleinheisler Lászlóra is, akit lecserélt a találkozó végén.

Az angolok edzője, Gareth Southgate pedig úgy fogalmazott, nehéz mérkőzést tett csapata fölényessé és magabiztos győzelmet aratott a végén:

– Az első félidőben az utolsó labdák nem voltak megfelelőek, ezért nem sikerült előnyt szereznünk. Tudtuk azonban, hogy ha nálunk lesz a labda, a végére elfárad az ellenfelünk, és ezt ki is használtuk a második félidőben. Az első gól fontos volt, onnantól gördülékenyebb volt a támadójátékunk. Türelmesnek kellett lennünk, de megfelelő mentalitással futballoztunk, és végül megérkeztek a gólok. Nagyon jól állunk a csoportban, ha a következő két mérkőzésünket is megnyerjük, akkor szinte biztosan elérjük a célunkat, és megszerezzük az első helyet.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.