Marco Rossi: Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 14., 21:28
Marco Rossi: Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n

A szombati, Svájc elleni Eb-rajt előtt Marco Rossi szövetségi kapitány megtartotta a magyar válogatott utolsó edzését, majd kora este már a szombati meccs helyszínén tartott sajtótájékoztatót.

A pénteki napon a szokásos délutáni időpont helyett már délelőtt átruccant a weileri főhadiszállás közelében fekvő edzőpályára a magyar válogatott, hogy a szombati, Svájc elleni Eb-nyitány előtt még egyszer utoljára edzést vezényeljen a játékosoknak Marco Rossi szövetségi kapitány. Ezúttal is két csapatnyi játékos gyakorolt együtt, Nego Loic, Styles Callum és Balogh Botond különmunkát végeztek.

A közel egyórás edzés után ebéd következett, majd repülőgéppel Köln felé vette az irányt a válogatott. A csapatbusz 18 óra után pár perccel gördült be a kölni stadion mélygarázsába, majd a játékosok a pálya felé vették az irányt, hogy megismerkedjenek a mérkőzés helyszínével. A stadionban tett villámlátogatást Marco Rossi szövetségi kapitány, Bolla Bendegúz és Nego Loic még megtoldotta egy sajtótájékoztatóval is, ők hárman válaszoltak az újságírók kérdéseire.

– A svájciak erősségeit hosszan lehetne sorolni, remek csapatuk van, védekezésben és támadásban is nagyon erősek. Rengeteg nagyszerű futballista alkotja az együttest, hátul Akanji és Ricardo Rodriguez stabilitást ad a csapatnak elöl pedig gyors, technikás labdarúgóik vannak – dicsérte az ellenfelet Rossi. – Mi azonban nem egyenként a játékosaikra, hanem az egész csapatra figyelünk, és nekünk is egységesnek kell lennünk a játék minden elemében. Úgy érzem, egyre magabiztosabbak a játékosok, az elvégzett kemény munkának köszönhetően minden kerettag hisz a csapatban, akárcsak én. Nem tudom, mi fog történni holnap, de nem véletlenül jutottunk ki ide, hanem mert a pályán kiérdemeltük. Szeretnénk főszereplők lenni az Eb-n, és örömet szerezni a szurkolóknak. Természetesen mindenki érzi a nyomást, szeretnénk megfelelni a saját és a szurkolók elvárásainak. Egész más egy Európa-bajnokság, amelyet az egész világon néznek, mint egy felkészülési mérkőzés, ezt mindenki érzi a saját bőrén. Elkerülhetetlen a nyomás, de ezzel együtt kell élni, és közben meg kell őriznünk a koncentrációt, fenn kell tartani a figyelmet, és végig összeszedetten kell futballoznunk, és amikor a pályán vagyunk, mindent bele kell adnunk.

Bolla Bendegúz kiemelte, hogy a válogatottnak minden oka megvan arra, hogy önbizalommal telve várja a tornát.

– Fontos volt, hogy jól szerepeltünk, és önbizalmat szereztünk az utolsó felkészülési mérkőzésen, erre nagy szükség volt a rajt előtt. Most már mindenki a Svájc elleni meccsre fókuszál, úgy érzem, nincs okunk az aggodalomra, tökéletesen felkészültünk az Eb-re - fogalmazott az elmúlt években Svájcban légióskodó szélső.

Nego Loic a szombati mérkőzésen még nem léphet pályára kisebb sérülése miatt, de a torna későbbi szakaszában fontos szerepet kaphat majd. A francia származású szélső újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nagyon jó döntést hozott, amikor annak idején magyar állampolgár lett, és örül, hogy már évek óta a magyar válogatott játékosa lehet.

– A csoportból való továbbjutás a minimális célunk, de minden egyes válogatott így van ezzel, amely kivívta az Európa-bajnoki szereplés jogát. Nagyon kemény feladat a nyolcaddöntőbe jutás, de hiszünk benne, hogy el tudjuk érni, és úgy érzem, ha végig egységesen, összefogva küzdünk majd a pályán, bármeddig eljuthatunk az Eb-n – mondta Nego.

A mieink után a svájci válogatott tagjai is bejárták a pályát, majd Murat Yakin szövetségi kapitány és Granit Xhaka csapatkapitány vett részt a csapat sajtóeseményén.

– A magyar válogatottnak nagyon sok erénye van, elsősorban csapatként erős – mondta Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya ellenfelünk sajtótájékoztatóján. – Az eredményeik figyelemre méltók, a selejtezősorozatban veretlenek maradtak, és azóta is csak egyszer kaptak ki. Nyílt csata lesz, magas színvonalú játékra számítok.

Yakin azt is elárulta, hogy Denis Zakaria és Steven Zuber kisebb sérülés miatt nem léphet pályára szombaton a magyar válogatott ellen.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait
Helyi gyerekek faggatták a válogatott játékosait

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...

Két különböző arcát mutatta Svájc ellen a válogatott
Meccsbeszámoló
Szoros a mérlegünk a németek ellen

Hétfőn rendhagyó sajtótájékoztatót tartott németországi főhadiszállásán a magyar válogatott: a Kerkez Milos és Gulácsi Péter részvételével ...