Marco Rossi: Nehéz feladat vár a válogatottakra
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. március. 23., 16:37
Marco Rossi: Nehéz feladat vár a válogatottakra

A Szerbia elleni, csütörtöki felkészüli mérkőzést megelőzően a szövetségi kapitány mellett Botka Endre válaszolt az újságíróknak. Az újoncokkal kapcsolatban elhangzott, hogy ugyan gyorsan beilleszkedtek, de a kezdőcsapatban a rutinosabb játékosok vannak előnyben.

Botka Endre, a Ferencváros védője a válogatott szerdai sajtótájékoztatóján kifejtette, tétje ugyan nincs a csütörtöki, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésnek, a csapat mindenesetre úgy készül, hogy a szerbek komolyan veszik majd a találkozót.

És mi is szeretnénk a legjobb teljesítményünkkel előrukkolni – mondta Botka Endre. – Az utolsó simítások vannak már csak hátra, apró részleteken kell még csiszolnunk a mérkőzésig.

A ferencvárosi játékos hangsúlyozta, a legfontosabb célunk, hogy amit az elmúlt időszakban felépítettünk, azt megtartsuk és továbbfejlesszük. Elsősorban a nyári Nemzetek Ligája találkozókra készülünk, ebből a szempontból fontos a ránk váró két felkészülési mérkőzés.

Az újoncoknak is gyorsan sikerült beilleszkedni, hiszen a magyar válogatott egy nagyon jó közösség – tette hozzá Botka Endre.

Marco Rossi szövetségi kapitány az újoncokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, folyamatosan figyeli edzéseken a teljesítményüket. A kezdőcsapat felelőssége minden esetben nagy, így ott a már bizonyított játékosok vannak előnyben.

Nehéz feladat vár a két csapatra és általában a válogatottakra, mivel kevés az idő, ezért maximális figyelmet kérek a játékosoktól az edzések során is. Bízom a kerettagok hozzáállásában, mint mindig, de ez szükséges is a jó teljesítményhez.

A csütörtöki ellenfelünkkel kapcsolatban pedig elmondta, nagyot változott a szerb csapat, sokkal szervezettebb lett. Mesterük, Sztojkovics pedig kiemelkedő volt játékosként is.

Egyike volt azon keveseknek, akik Paolo Maldinit is zavarba tudták hozni. A Távol-Keleten nagyszerűen dolgozott eddig is, a válogatottal egyenes ágon jutottak ki a vb-re

– zárta a sajtótájékoztatóját Marco Rossi.

A szerbek szövetségi kapitánya Dragan Sztojkovics elárulta, szurkolt a magyaroknak a tavalyi Eb-n, véleménye szerint gyors, modern focit játszott csapatunk.

– Másoknak is okoztak már problémát az utóbbi időszakban, nekünk is nehéz dolgunk lehet csütörtökön. Az eredményei miatt is tiszteljük ellenfelünket, jó mérkőzésre van kilátás.

Az ellenfelünk részéről Dusan Tadic, az Ajax labdarúgója is nyilatkozott:

Minden edzéshez, minden mérkőzéshez a lehető legkomolyabban állunk hozzá. Meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk, jó úton haladunk. Sztojkovics érkezése óta mindenki képes a legjobbját adni a válogatottban, egységes csapatként kell dolgoznunk Budapesten is.


Marco Rossi levezényelte a csapat utolsó edzését a felkészülési találkozó előtt, amelyen a szerbek elleni taktikát gyakorolta a válogatott. Bár az edzés sajtónyilvános részén Lang Ádám kapott egy rúgást a bokájára, de be tudta fejezni a tréninget, így a Telkiben készülő játékosok közül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.

Willi Orbán fogászati kontrollvizsgálata mindent rendben talált, így pénteken csatlakozik a férfi A-válogatott keretéhez, szombaton pedig edzésbe is állhat.

A Magyarország–Szerbia találkozót március 24-én, 19.30-tól rendezik a Puskás Arénában. Jegyek még kaphatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A korábbi technikai akadályok elhárultával az is eldőlt, hogy a mérkőzésen lesz VAR.

Magyarország-Szerbia: elkezdődött a jegyértékesítés

Magyarország-Szerbia: elkezdődött a jegyértékesítés

Férfi A-válogatottunk március 24-én, 19.30 órakor a világbajnoki résztvevő szerb válogatottat fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. A találkozóra szóló jegyeket a Szurkolói Klub tagjai február 25-től vásárolhatják meg.

Tovább


Szurkolói információk

A mérkőzésre kilátogató szurkolóknak érdemes időben érkezniük csütörtökön a Puskás Arénához, lehetőség szerint közösségi közlekedéssel. A BKK szokás szerint sűrített menetrenddel szállítja az utasokat az Aréna környékén. A Puskás Aréna kapui két órával a mérkőzés előtt, 17.30-kor nyitnak ki.

Belépés az Arénába:

A vendégszektor megnyitása miatt a B kapucsoporthoz szóló jegyek tulajdonosai az A kapucsoporton tudnak belépni, a B nem lesz használatban, csak a mozgáskorlátozott jegyek tulajdonosai lépnek itt be. A XIII-as belépési pont a Stefánia út felől nem lesz használható a hazai szurkolók részére, itt csak vendég beléptetés történik majd. A korábbi mérkőzésen megszokott módon, a Dózsa György út felőli kapu mögötti ultra szektorokba történő belépés kizárólag az E kapucsoporton lehetséges.

A mérkőzés előtt a Puskás Aréna környékén nem lesz közlekedési zárás, csak a mérkőzés után, a nézők távozásakor.

Kérjük, hogy a gyorsabb belépés érdekében készítsék elő a jegyüket és a személyazonosító okmányaikat. Esernyőt, nagyobb csomagot lehetőleg senki ne hozzon magával.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.