Marco Rossi: Muszáj tanulni a hibákból
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. november. 19., 19:02
Marco Rossi: Muszáj tanulni a hibákból

Marco Rossi szövetségi kapitány megtartotta a görögök elleni vasárnapi (20:15) felkészülési mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen Dibusz Dénes is részt vett.

Marco Rossi a szombati sajtótájékoztató előtt elsőként a Luxemburg elleni mérkőzést követő nyilatkozatára reflektált, amelyben az elkövetett hibák miatt fejezte ki a csalódottságát.

Marco Rossi: jó lecke volt a luxemburgi mérkőzés

Marco Rossi: jó lecke volt a luxemburgi mérkőzés

Marco Rossi szövetségi kapitány a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlen után kiemelte: mindenkinek meg kell értenie, hogy csak hibák nélkül, maximális koncentrációval lehet eredményes a válogatott.

Tovább


– Amikor kritikus hangot ütök meg, igazából elsősorban magamat bírálom. Szembe kell néznünk azokkal a hibákkal, amelyeket elkövetünk, hogy a jövőben ne kövessük el őket újra. Persze, hiba mindig van a mérkőzésen, de nem mindegy, hogy milyen. Muszáj tanulnunk, és ha hibázunk is, ennyire súlyosakat nem követhetünk el – fogalmazott Rossi, aki kérdésre válaszolva a 109. válogatottságára készülő Dzsudzsák Balázs szerepéről is nyilatkozott.

– Dzsudzsák Balázst a klasszikus pozíciójában játszatjuk, ő lesz az egyik támadónk az ék mögött. Balázs továbbra is meghatározó játékos a klubcsapatában, jól teljesít, biztos vagyok benne, hogy segíthet nekünk a görögök ellen – mondta Marco Rossi, majd hozzátette: várhatóan eleinte Sallai Roland fog éket játszani, de csereként Ádám Martinnal is számol a találkozón.

Dibusz Dénes hozzátette: az egész csapat számára különlegessé teszi a mérkőzést a korábbi csapatkapitány búcsúja.

– Szeretnénk szépen zárni az évet. Az utolsó hazai mérkőzésen nem szabad elrontani az elmúlt időszakban kialakult az összképet, ezért mindenkinek csak a győzelem lebeg a szeme előtt. A mérkőzés Dzsudzsák Balázs búcsúja is különleges lesz. Balázsnak szép pályafutása volt, százkilenc válogatott meccset sem adnak véletlenül, megdolgozott mindegyikért. A csapattól az lenne a legnagyobb ajándék, ha győzelemmel tudna búcsúzni tőle –
így a válogatott kapusa.

A sajtótájékoztatót követően a válogatott játékosai részt vettek idei utolsó edzésükön. Németh András bokasérülés miatt már pénteken elhagyta az edzőtábort, rajta kívül azonban mindenki egészséges és bevetésre kész a görögök ellen. 

Több mint 50 ezren szurkolnak vasárnap a Puskás Arénában

Több mint 50 ezren szurkolnak vasárnap a Puskás Arénában

Férfi A-válogatottunk november 20-án, vasárnap 20.15-kor lép pályára utolsó idei mérkőzésén, a görögök elleni felkészülési találkozón a Puskás Arénában.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.