Marco Rossi: „Mindent meghatározott céllal teszünk, nem kísérletezgetünk”
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. március. 25., 13:28
Marco Rossi: „Mindent meghatározott céllal teszünk, nem kísérletezgetünk”

A múlt hét pénteki, Törökország elleni győzelmet követően férfi válogatottunk március 26-án, kedden Koszovót fogadja a Puskás Arénában. A találkozó előtt a már majdnem 10 éve válogatott Lang Ádám és a mérkőzések számában Mészöly Kálmánt pénteken utolérő Marco Rossi szövetségi kapitány válaszolt az újságírók kérdéseire.

Lang Ádámot többek között arról is kérdezték az újságírók, hogy májusban lesz tíz éve, hogy debütált a válogatottban, a csapatnak pedig 2021 óta nem volt olyan mérkőzése, melyen ne lépett volna pályára.

- Próbálom minden nap a lehető legjobbamat nyújtani, emberek vagyunk, mindenkinek lehet rossz napja, de úgy érzem, hogy van bennem egy belső erő, aminek a segítségével össze tudom szorítani a fogamat – fogalmazott Lang Ádám. – Sok akadályt kellett leküzdenem az életemben, mindig megtaláltam ehhez a motivációt. Emellett talán rendelkezem némi tehetséggel, és olyan intelligenciával, ami lehetővé teszi, hogy a tehetségemet a lehető legjobban ki tudjam használni Természetesen hálás vagyok a szakmai stábnak, hogy folyamatosan megszavazza nekem a bizalmat. Örülök, hogy zsinórban ilyen sok mérkőzésen pályára tudtam lépni a válogatottban, de ez a múlt, én viszont mindig előre tekintek. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a nemzeti tizenegyben futballozhatok, májusban tíz éve, hogy debütáltam, az eddigi válogatott pályafutásom minden egyes pillanata óriási élmény volt – folytatta védőnk, aki zárásként a Koszovó elleni összecsapásra is kitért. - A törökök elleni mérkőzés másnapján kielemeztük a hibákat, megbeszéltük, min kell változtatnunk. A pontatlanságokban közrejátszott az is, hogy rég találkoztunk, idő kell ahhoz, hogy a régi automatizmusok újra előjöjjenek. A csapat erejét mutatja, hogy akkor is jól reagálunk ezekre a szituációkra, amikor nem megy tökéletesen a játék. Természetesen örülünk a győzelemnek, de Koszovó ellen kevesebb hibával kell játszanunk.                                                                                              

Marco Rossi szintén fordulóponthoz érkezett a válogatottbeli mérkőzéseit tekintve, hiszen holnap utoléri Mészöly Kálmánt, így holtversenyben a harmadik legtöbb mérkőzésen dirigáló magyar szövetségi kapitány lesz.

-Büszke vagyok rá, hogy a Koszovó elleni mérkőzésen utolérem Mészöly Kálmánt, ő a magyar labdarúgás legendája, természetesen nem hasonlítom össze magam vele, de ez számomra egy mérföldkő – kezdte Marco Rossi. – Mindent, amit csinálunk, meghatározott céllal tesszük, nem kísérletezünk. Lesznek változások a törökök elleni találkozóhoz képest, de olyan játékosok fognak pályára lépni, akikkel számolunk majd az Európa-bajnokságon. Olyan taktikai elemeket vagy felállást sem fogunk kipróbálni, amellyel nem számolunk a kontinensviadalon. Elsősorban a németországi tornára készülünk, de nyilvánvaló, hogy a távlati célunk a folyamatos fejlődés – folytatta a szövetségi kapitány, aki a kapusposzttal kapcsolatos kérdéseke is reagált. - Nem tudom, hogy az Eb-n ki lesz az első számú kapus, Dibusz Dénes több, mint egy évig folyamatosan védte a válogatott kapuját. Emellett Magyarország legerősebb klubcsapatának meghatározó játékosa, immár egy évtizede. Nem akarom megsérteni a Ferencváros szurkolóit, de ugyanakkor tény, hogy az RB Leipzig komolyabb játékerőt képvisel, hiszen egy topligás csapat. Ezzel ellentétben, ha csak a két kapust nézzük, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter ugyanannyira jók, mindketten topkapusok. Van amiben Gulácsi jobb és van amiben Dibusz. Mindkettejükre támaszkodni fogok az Európa-bajnokságon, de fenntartom magamnak a döntés jogát, ha kell, akár az utolsó pillanatig. A válogatott szurkolóit pedig arra kérem, hogy legyenek megértőek, és bízzanak abban, hogy a csapat számára legkedvezőbb döntést fogjuk meghozni és akármelyikük is áll majd a kapuban, támogassák!

A férfi A-válogatott március 26-án, kedden, 19 órakor lép pályára Koszovó ellen a Puskás Arénában. A találkozóra korlátozott számban még elérhetők belépők a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A koszovói válogatott sajtótájékoztatóján a játékosok részéről Amir Rrahmani, az SSC Napoli futballistája vett részt.

- A szövetségi kapitány arra kért minket, hogy nagyon koncentráltan futballozzunk. Magasan, lehetőleg a rivális kapujához minél közelebb támadjuk le az ellenfelet és szerezzünk labdát, mert így gólt is könnyebb lőni - mondta el a védő, aki hozzátette, a magyar válogatott erős ellenfél, minőségi játékosokkal.

Franco Foda, Koszovó szövetségi kapitánya kitért csapata pénteki, Örményország elleni találkozójára, és együttesünkről is nyilatkozott.

- A magyarok kiváló csapattal rendelkeznek, amely nagyon fegyelmezetten játszik, taktikailag pedig rendkívül jól felépített és remekül kontrázik. Mi is megmutattuk pénteken, hogy jól tudunk futballozni, de javulni szeretnénk az örmények ellen látottakhoz képest. Öntudatos, bátor játékot várok a tanítványaimtól - fejtette ki Foda.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.