Marco Rossi: Minden mérkőzésnek van tétje, ha Magyarországot képviseljük
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. november. 14., 19:29
Marco Rossi: Minden mérkőzésnek van tétje, ha Magyarországot képviseljük

A szövetségi kapitány és Szalai Attila tartott sajtótájékoztatót a Lengyelország-Magyarország vb-selejtező mérkőzést előtt, Varsóban. Marco Rossi szerint nem jelenthet előnyt ellenfelünknek, hogy már nincs esélyünk a kijutásra.

Marco Rossi a válogatott vasárnapi sajtótájékoztatóján méltatta hétfői ellenfelünket. Elmondta, hogy a lengyelek nagyon komolyan fogják venni a vb-selejtező zárómérkőzését, hiszen ők úgy fognak játszani, mint ahogy mi tettük az utolsó találkozón a szurkolóink előtt.

– A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra.

A szövetségi kapitány Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban elmondta, a Lipcse légiósa ismét a támadósorban kap szerepet és reméli, ugyanolyan jól fog játszani, mint legutóbb.

Továbbá az újságírók azon felvetésére is reagált, hogy Paulo Sousa ellen még veretlen edzőként.

A lengyelek portugál mestere egy kiváló edző, minden állomáshelyén sikeres volt a karrierje során. Én tíz éve vagyok edző Magyarországon és elmondhatom, hogy javultak az eredményeink, de az is igaz, hogy aztán, a selejtező utolsó köreiben nem voltunk sikeresek. Nem gondolom, hogy össze kellene minket hasonlítani. Az igaz, hogy eddig még nem vesztettem mérkőzést ellene, a Honvéd és a válogatott élén is egyszer-egyszer találkoztam vele és eddig egy győzelem, egy döntetlen a mérlegem vele szemben. Remélem, ezt holnap sem rontom le.

Szalai Attila szintén válaszolt az újságírók kérdéseire Varsóban:

– Bár már nem juthatunk ki a vb-re, nagyon motivált a csapat és minden találkozót, így a holnapi, Lengyelország ellenit is nagyon fontos tétmérkőzésként kezelünk. Természetesen szeretnénk jó meccset játszani és szép eredményt elérni a sorozat zárómérkőzésén – fogalmazott a török Fenerbahce légiósa. – Ami engem illet, én remekül érzem magam. Szerencsére mióta elindult a bajnokság, rengeteg mérkőzésen léphettem pályára, ez rengeteget segít a pályafutásomban, hogy mind fizikálisan, mind fejben felkészült legyek.

Az év utolsó férfi A-válogatott mérkőzése a varsói Nemzeti Stadionban, hétfőn 20.45-kor kezdődik és a portugál Tiago Martins vezeti majd. Segítői Pedro Almeida, Luis Campos illetve João Pinheiro (VAR) lesznek.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.