Marco Rossi: Megdolgoztunk érte, hogy ilyen csapatok ellen játszhassunk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 03., 17:03
Marco Rossi: Megdolgoztunk érte, hogy ilyen csapatok ellen játszhassunk

Marco Rossi és Lang Ádám tartotta a válogatott sajtótájékoztatóját az Anglia elleni Nemzetek Ligája-találkozó előtt.

Marco Rossi szövetségi kapitány a pénteki sajtótájékoztató elején arról beszélt, stábjával és játékosaival együtt tisztában van vele, micsoda csapatokkal kell megmérkőznünk, tudjuk, milyen szintet és játékminőséget képviselnek a következő ellenfeleink.

Papíron szinte négy lehetetlen küldetés vár ránk az eredmény szempontjából – de nem a teljesítmény szempontjából. A szokásoknak megfelelően alaposan kielemeztük mindegyik ellenfelünket. A nagy lehetőségünk abban áll, hogy mérkőzésről mérkőzésre javulunk bizonyos aspektusokban. Ez volt a célkitűzésem négy évvel ezelőtt. Tisztában vagyunk vele, hogy a Nemzetek Ligája A ligájából az egyik csapat visszacsúszik az alacsonyabb szintre, de mindent megteszünk azért, hogy ne mi legyünk azok. Azért játszhatunk most ilyen ellenfelek ellen, mert megharcoltunk érte. Megvan a győzni akarásunk és igyekszünk a lehető legtöbbet nyújtani – fogalmazott az olasz szakember.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta, Szalai Attila teljesen egészséges és játszani is fog, szinte biztos, hogy kezdő lesz. Ezek után a teljes kerettel kapcsolatban úgy fogalmazott, olyan játékosai vannak, akik pontosan tudják, mennyire fontos a jó teljesítmény.

– Reménykedünk a jó eredményben is és abban, hogy szép játékkal sikerül a szurkolóinknak néhány nehezen felejthető pillanatot szerezni. Teljes mértékben követnünk kell a taktikai utasításokat és kompakt módon kell futballoznunk mind védekezésben, mind támadásban. De talán ennél is fontosabb, hogy minden félelem nélkül fel kell vállalnunk a párharcokat, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél – tette hozzá Marco Rossi.

A csapat védője, Lang Ádám többek között arról is beszélt, a válogatott előrelépett az elmúlt időszakban és a játékosok szeretnék az együttesre most jellemző szervezett, stabil védekezést fenntartani, miközben többet birtokolnák a labdát.

 Szeretnénk bizonyítani, hogy fejlődtünk. Mindenki nagyon várja a következő mérkőzést, komoly kihívás lesz, de az ilyen ellenfelek ellen érdemes játszani! Meg tudjuk magunkat méretni, szerintem mindenki így gondolkodik a csapatban. Jól érzem magam, mindig öröm a válogatottba jönni. Jó a hangulat, ezzel az elmúlt néhány évben nem volt probléma, és ez elengedhetetlen ahhoz, hogy jó teljesítmény tudjunk nyújtani a pályán mind a négy NL- mérkőzésen – nyilatkozta Lang Ádám.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.