Marco Rossi: Lesznek nehéz pillanataink az írek ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 03., 21:29
Marco Rossi: Lesznek nehéz pillanataink az írek ellen

A magyar válogatott szövetségi kapitánya nagyon nehéz mérkőzésre számít az írek ellen.

Az Európa-bajnokságra készülő férfi A-válogatott hétfőn elutazott Dublinba, a keddi, írek elleni felkészülési mérkőzés helyszínére. A mieink megismerkedtek a meccsnek otthont adó Aviva Stadiummal, Marco Rossi szövetségi kapitány és Styles Callum pedig sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Írország nagyon kemény ellenfél lesz, nehéz ellene játszani, ezt nemrégiben két topcsapat, a belgák és a svájciak ellen is megmutatta. Fizikailag nagyon erős, harcos csapattal találkozunk, amelynek játékosai az angol első- és másodosztályban szerepelnek. Nagy tempójú, intenzív meccsre van kilátás, és mivel az írek játékstílusa sokban hasonlít a skótokéhoz, hasznos meccs vár ránk, amely remek teszt az Eb előtt. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehéz pillanataink a mérkőzésen, fontos lesz, hogy miként tudjuk majd kezelni ezeket a pillanatokat – fogalmazott Marco Rossi, aki a kezdőcsapatról annyit árult el, hogy a bal oldali belső védő pozíciójában Dárdai Márton kezd majd, de tervezi, hogy csereként Szalai Attilának is lehetőséget ad a meccsen.

A kapitány elmondta, hogy Fiola Attila egyelőre nem végez teljes értékű edzésmunkát, ezért kedden még nem lép pályára, de Izrael ellen már számít a játékára. Horváth Krisztofer kisebb sérüléssel bajlódik, ezért szintén nem játszik Dublinban, ahogy a klubkötelezettségei miatt a kerethez hétfőn csatlakozott Bolla Bendegúz és Gazdag Dániel sem.

Styles Callum néhány nappal ezelőtt csatlakozott a kerethez, és ha valaki, akkor ő testközelből is ismerheti az íreket, hiszen sok játékos ellen pályára lépett az angol bajnokságban az elmúlt években.

– Sok ír játékost ismerek a Championshipből, középen és elöl minőségi futballisták alkotják ellenfelünket. Fizikálisan erősek, erre nagyon fel kell készülnünk, de meg kell próbálnunk a saját játékunkat játszani. Kulcsfontosságú lehet, hogy semlegesítsük a játékmesterüket, Josh Cullent – így a 20-szoros válogatott középpályás.

A magyar idő szerint 20.45 órakor kezdődő találkozót a portugál Luis Miguel Branco Godinho vezeti, asszisztensei Rui Miguel Martins Teixeira és Nelson Filipe Vila Pereira lesznek, a 4. játékvezető az ír Paul McLaughlin.

Az ír válogatott kerete:

Kapusok: David Harrington (Fleetwood Town – Anglia), Caoimhín Kelleher (Liverpool – Anglia), Max O’Leary (Bristol City – Anglia), Mark Travers (AFC Bournemouth – Anglia)
Védők: Robbie Brady (Preston North End – Anglia), Seamus Coleman (Everton – Anglia), Matt Doherty (Wolves – Anglia), Shane Duffy (Norwich City – Anglia), Jake O’Brien (Lyon – Franciaország), Bosun Lawal (Celtic - Skócia, Dara O’Shea (Burnley – Anglia), Liam Scales (Celtic – Skócia),  Enda Stevens (Stoke City – Anglia)
Középpályások: Finn Azaz (Middlesbrough – Anglia), Josh Cullen (Burnley – Anglia), Mikey Johnston (West Bromwich Albion – Anglia),  Jason Knight (Bristol City – Anglia), Jamie McGrath (Aberdeen – Skócia), Callum O’Dowda (Cardiff City – Wales), Will Smallbone (Southampton – Anglia), Mark Sykes (Bristol City – Anglia), Mikey Johnston (West Bromwich Albion – Anglia)
Támadók: Tom Cannon (Leicester City – Anglia), Adam Idah (Celtic – Skócia), Michael Obafemi (Millwall – Anglia), Troy Parrott (Excelsior – Hollandia), Sammie Szmodics (Blackburn Rovers – Anglia)
Szövetségi kapitány: John O’Shea


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Varga Barnabás túl a műtéten
Varga Barnabás túl a műtéten

A válogatott támadóját a vasárnapi arccsonttörése után hétfőn Stuttgartban megoperálták, minden bizonnyal szerdán elhagyhatja a kórházat.

Így juthat tovább csoportjából a válogatott
Meccsbeszámoló
A számok is azt mutatják, megérdemelten nyertünk Skócia ellen

A válogatott támadóját a vasárnapi arccsonttörése után hétfőn Stuttgartban megoperálták, minden bizonnyal szerdán elhagyhatja a kórházat.