Marco Rossi: Hibátlan játékra lesz szükségünk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 11., 20:55
Marco Rossi: Hibátlan játékra lesz szükségünk

A szövetségi kapitány arról beszélt, a csapatnak a maximumot kell nyújtania holnap a Wembleyben, mert az angolok ellen minden hibának következménye van. A keddi vb-selejtező mérkőzés magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik.

Marco Rossi az Anglia elleni vb-selejtező előtt a Wembley stadionban nyilatkozott. Londonba hétfőn, a találkozót megelőző napon érkezett meg a magyar válogatott, amely hivatalos edzését délelőtt még Telkiben tartotta.

 Óriási lehetőség a számunkra, hogy ilyen játékosok ellen szerepelhetünk, nyugodtan mondhatom, hogy Anglia a világ egyik legjobb csapata és a világelithez tartozó játékosok alkotják keretét – kezdte Marco Rossi az Eb-ezüstérmesek elleni találkozót megelőzően – Maximálisan oda kell tennünk magunkat, hibátlanul kell játszanunk, hiszen láttuk, hogy ha ez nem így történik, akkor ennek mi lesz a következménye az angolok ellen. Ismerjük ellenfelünk játékerejét, ezért fontos volt a taktikai felkészülés, de sokat dolgoztunk a pszichológiai aspektuson is, hogyan állhatunk fel az utóbbi mérkőzésekből.

A hazai 4–0-s vereségről Marco Rossi elmondta, Anglia nagyon komolyan vette a találkozót és főleg a második félidőben megmutatta meg az erejét. 

 Tudjuk, hogy milyen különbségek vannak a két csapat között. Fel kell használni az első meccseken szerzett tapasztalatokat és a játékosaimnak végig be kell tartaniuk a taktikai utasításokat.

Az újságírók arra is rákérdeztek, hogy egy esetleges rossz eredmény után lemond-e a szövetségi kapitány:

 Egy edző életében, ha nem jönnek az eredmények, akkor két lehetőség van, vagy feladja és távozik, vagy tovább harcol. Én sosem voltam feladós típus és ezt nem szeretném holnap este sem elkezdeni. Küzdeni fogok azért, hogy visszataláljunk arra az útra, amelyen az Európa-bajnokságon és azt megelőzően jártunk.

Marco Rossi végül a csapathoz az U21-es válogatottból csatlakozó Balogh Botondról is szólt:

– Már egy ideje követjük a pályafutását. Eredetileg kezdet volna a németek elleni U21-es meccsen, de Gera Zoltán szövetségi edző elengedte hozzánk. Ő is olyan játékos, aki a jövőben részese lehet a csapatnak.

A sajtótájékoztatón részt vett Bogdán Ádám, a Ferencváros kapusa is, aki elmondta, örül, hogy itt lehet ebben a fantasztikus stadionban.

Két rosszul sikerült mérkőzés után kicsit rossz a hangulatunk, de  remélem hogy ebből kiszabadulunk, mindenkit fel kell dobnia, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen lépünk pályára.

A csapat kedden, 20.45-kor mérkőzik meg Angliával. A találkozót a spanyol Alejandro Hernández vezeti, asszisztensei José Naranjo, Teodoro Sobrino, valamint José Luis Munuera lesznek. A videóbíró feladatait Juan Martínez Munuera látja el.

AZ ANGOL KERET AZ OKTÓBER 12-I TALÁLKOZÓRA:

Kapusok: Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Védők: Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Reece James (Chelsea), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Fikayo Tomori (AC Milan), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)

Középpályások: Phil Foden (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United)

Támadók: Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.