Marco Rossi: Ez a szerb csapat már nem a tavalyelőtti szerb csapat!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. február. 12., 08:41
Marco Rossi: Ez a szerb csapat már nem a  tavalyelőtti szerb csapat!

A legfrissebb világranglista 41. helyén álló magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetőséget szeretne adni újoncoknak is a márciusi felkészülési mérkőzéseken, melyek közül véleménye szerint a Szerbia elleni találkozó kiemelkedően nehéz lesz.

Marco Rossi idei első sajtóbeszélgetésén elmondta, hogy a szakmai stáb folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a játékosokat, akik rendszeresen játszanak klubjaikban és teljesítményük alapján érdekesek lehetnek a férfi A-válogatott számára, ami természetesen a sajtóban az utóbbi időben keringő nevekre is igaz. A keretben a tapasztalt és a fiatal játékosok egyensúlyának megtartása már csak azért is fontos, mert a két márciusi felkészülési mérkőzését nehéz ellenfelek ellen játssza majd a férfi A-válogatott, Szerbia esetében pedig egy kiemelkedően erős, már vb-résztvevő csapatról van szó.

– A szerb válogatott pótselejtezőre kényszerítette Portugáliát, ami nagyon jól mutatja az erejét – fogalmazott Marco Rossi. – Már amikor két éve játszottunk velük, akkor is nagyon jó játékosok alkották a keretüket, Sztojkovics kinevezése óta a játékuk rengeteget fejlődött, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük. A másfél évvel ezelőtti ellenük játszott mérkőzéseinket el kell felejtenünk, nem szabad belőlük kiindulnunk, mert egyrészt az már a múlt, másrészt pedig ez a szerb csapat már nem ugyanaz a szerb csapat, mint akkor volt.

A szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy akár két-három olyan játékos is meghívást kaphat a márciusi összetartásra, akik eddig nem kaptak ilyen lehetőséget. Ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy a válogatott szakmai stábja a legerősebb keretet szeretné összeállítani a barátságos mérkőzésekre is.

– A klubokkal továbbra is a lehető legnagyobb mértékben szeretnénk együttműködni, ugyanakkor azokat a jogainkat, amelyek a játékosok meghívásával, szerepeltetésével kapcsolatban megvannak, maximális mértékben érvényesíteni szeretnénk. És ez igaz a felkészülési mérkőzések esetében is! Ahogy mi is betartjuk a szabályokat, úgy a kluboktól is elvárjuk ugyanezt – mondta a szövetségi kapitány.

Marco Rossi várhatóan március 14-én hirdeti ki a válogatott keretét.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.