Marco Rossi: Egyetlen kiút van a hullámvölgyből
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. szeptember. 09., 15:02
Marco Rossi: Egyetlen kiút van a hullámvölgyből

A szövetségi kapitány elárulta: lesznek változások a mieink kezdőcsapatában a bosnyákok ellen (Kedd, 20.45, Puskás Aréna), de elsősorban a makroelvek értelmezésében változik majd a mieink taktikája.

Férfi A-válogatottunk a szombati, németországi vereséget követően vasárnap kora délután ért vissza Telkibe, majd folytatta felkészülését a Bosznia-Hercegovina elleni keddi összecsapásra. A Düsseldorfban pályára lépő játékosok regenerációval töltötték a napot, a többieknek teljes értékű edzést vezényelt Marco Rossi szövetségi kapitány. 

Egy változás történt a keretben, Yaakobishvili Antal elhagyta az edzőtábort, és csatlakozott az U21-es válogatotthoz, amely kedden Európa-bajnoki selejtezőn fogadja a spanyolokat Kecskeméten.

Hétfőn már együtt edzett a teljes csapat, de ezt megelőzően Marco Rossi szövetségi kapitány és Szoboszlai Dominik csapatkapitány sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire.

- A mostani hullámvölgyből az egyedüli kiút, hogy győznünk kell holnap este - szögezte le a sajtótájékoztató elején Marco Rossi. - A németországi vereség beleégett az emlékeinkbe, a 0-5 be fogja árnyékolni az eddig elért sikereinket. A 2021-es Eb után 4-0-ra kikaptunk Angliában, akkor kijöttünk a hullámvölgyből, remélem, ebből is ugyanúgy ki fogunk jönni. A németországi pofontól még ég az arcunk, de ezen túl kell lépnünk a bosnyákok elleni mérkőzésig. Lesznek változások a keddi kezdőcsapatban, de főként a makroelvek értelmezésében lesz változás. Ami a németek elleni taktikát illeti, modern futballra készültünk, aminek része a letámadás, a magas védekezés is. A kommunikáció terén volt azonban némi félreértés, amiért vállalom a felelősséget, mert a meccstervben az szerepelt, hogy az első 15 percben nem hagyjuk kibontakozni az ellenfelet. Ami ezt követően történt, felróható a nem megfelelő kommunikáció számlájára. Vállalom a felelősséget, de a játékosoknak is vállalniuk kell a saját részükért. Bosznia-Hercegovina válogatottja fizikálisan erős csapat, tele harcos típusú játékosokkal, akik emellett magas szintű technikai és taktikai kvalitással bírnak. Tiszteljük a bosnyák válogatottat, de azzal együtt, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, egyértelmű célunk a három pont megszerzése.

Szoboszlai Dominik elmondta: a játékosok egymás közti beszélgetés során is igyekeztek megtalálni a németországi nagy különbségű vereség okát, és természetesen a szövetségi kapitánnyal is átbeszélték a düsseldorfi meccs tanulságait. A csapatkapitány kiemelte: a játékosok kedden este, a bosnyákok ellen szeretnének világos és egyértelmű reakciót adni a vereségre, amihez nagy szükségük lesz a szurkolók támogatására is.

- A németországi vereség után a szövetségi kapitánnyal és külön a játékosok között is tartottunk egy-egy megbeszélést – így Szoboszlai. Átbeszéltük, min kell változtatni, hogyan tudnánk visszatérni a régi önmagunkhoz. Az idén véget ért 14 meccses veretlenségi sorozattal magasra tettük magunk előtt a lécet, és mostanra talán elvárás lett velünk szemben, hogy a legerősebb riválisok ellen is pontot szerezzünk. Reálisabbnak kell látnunk az erőviszonyokat, nem várható el a csapattól, hogy egy ilyen erős német válogatottal felvegye a versenyt egy idegenbeli tétmérkőzésen. Változott a taktikánk is, de a súlyos vereség oka nem ez volt, hanem a ránk korábban jellemző akarat, küzdőszellem hiánya. Kedden egyértelmű választ akarunk adni a németországi vereségre. Voltunk már gödörben, akkor sem ingott meg az egymás iránti, vagy a játékosok és a szövetségi kapitány közötti bizalom. Csak együtt tudunk kijönni a hullámvölgyből. Tanulunk a szombati vereségből, de már csak a jövővel foglalkozunk. Ilyenkor van szükség minden támogatásra, minél több szurkolóra a Puskás Arénában, mert ez iszonyatosan nagy segítség a csapatnak.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...

Szurkolói információk a Magyarország–Bosznia-Hercegovina mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Férfi A-válogatottunk végig nagy fölényben játszott a bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, sok helyzetet kidolgozott, de a győztes gólt ...