Marco Rossi: Egy hajóban evezünk a skótokkal
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 22., 19:55
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk a skótokkal

A skótok elleni szombati sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány elmondta: ugyanakkora a nyomás a magyar és a skót válogatotton, és nagyon fontos lesz, hogy a döntő pillanatokból melyik csapat jön ki jól.

Férfi A-válogatottunk utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzésére készül: vasárnap 21 órakor a skótok ellen lép pályára Stuttgartban. A mieink pont nélkül állnak a csoportban, míg a skótok egy pontot gyűjtöttek az első két mérkőzésen, és mindkét együttest csak a győzelem tarthatja versenyben. Szombat délelőtt a válogatott még a weileri főhadiszállásán edzett, majd délután indult el Stuttgartba. Délelőtt Nego Loic és Balogh Botond továbbra sem edzett a többiekkel, és ezúttal Szoboszlai Dominik sem végzett labdát gyakorlatokat, neki regenerációs gyakorlatokat írt elő a szakmai stáb.

A kora esti sajtótájékoztatón Marco Rossi elmondta: jól ismerjük a skótok játékát, akik hozzánk hasonlóan visszafogottabb teljesítménnyel kezdték az Európa-bajnokságot, de a svájciak elleni meccsre feljavultak.

– Egy hajóban evezünk, mindkettőnknek három pontra van szükségünk ahhoz, hogy esélyünk maradjon a továbbjutásra, ezért ugyanakkora a nyomás mindkét csapaton. Ellenfelünk agresszívan, veszélyesen játszó csapat, minőségi futballistákkal, jól ismerjük a játékát. Bízom benne, hogy a döntő pillanatokból ezúttal mi jövünk ki jobban, eddig ugyanis nem volt szerencsénk a fontos pillanatokban. Svájc ellen nem játszottunk jól az első félidőben, de a második játékrész már jobban sikerült, majd a németek elleni mérkőzésen sem lehetett panasz a teljesítményünkre. Nem keresünk ürügyet a két vereségre, hanem megpróbáljuk győzelemmel zárni a csoportkört – mondta a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy lesznek változások a kezdőcsapatban, de nem azért, mert valaki rosszul teljesített az előző meccseken, hanem azért, hogy frissebb legyen a csapat. Hozzátette: Szoboszlai Dominik játéka miatt nem aggódik, az előző három napban a regeneráció volt a legfontosabb, ezért hagyott ki edzést a csapatkapitány.

A sajtóeseményen a játékosok közül két védőnk, Szalai Attila és Botka Endre állt az újságírók rendelkezésére.

– A nemrégiben véget ért 14 meccses veretlenségi széria nagy siker volt, minden meccsen önbizalomtól duzzadva lépett pályára a csapat, ez kicsit megcsappant az utóbbi mérkőzések után, de profi játékosok vagyunk, tudnunk kell ezt kezelni – fogalmazott Szalai Attila. – Az elmúlt napokban átbeszéltük a történteket, visszamentünk az alapokhoz, és azt próbáltuk elővenni, ami annak idején erőssé tett minket. Bízunk benne, hogy ezt meg is tudjuk mutatni a pályán. Tudjuk, hogy a skót válogatott komoly játékerőt képvisel, agresszív csapat, rengeteget dolgoznak, kompaktan, egységesen védekeznek, kontrákból és rögzített helyzetekből is erősek. Sok topligás játékosuk van, de nem egyénekre készülünk, hanem csapategységben és küzdőszellemben próbálunk jobbak lenni náluk. Az elmúlt időszak sikereivel mi tettük magasra magunknak a lécet, és most nekünk is kell megfelelni az elvárásoknak, szeretnénk három pontot szerezni. Ha ez meglesz, akkor felülmúljuk az előző Eb-n nyújtott teljesítményünket.

– Az elmúlt három-négy mérkőzésen sok gólt kaptunk, ami nem volt jellemző ránk eddig, elsősorban ebben kell javulnunk – így Botka Endre. – Vissza kell nyúlnunk az alapokhoz, és azt folytatni, ami a hosszú veretlenségi sorozatunk során jól működött. A skótoknak eddig két különböző arcát láttuk, az első meccsükön nagy területet hagytak a németeknek, visszaálltak, és ez nem sült el jól a számukra. A másodikon már sokkal bátrabban, agresszívabban támadtak le, arra készülünk, hogy most is inkább ez lesz rájuk jellemző. Nem gondolkodunk azon, hogy milyen eredmény kellene a továbbjutáshoz, egyszerűen nyerni kell, nem érdemes extra nyomást helyezni magunkra a számolgatással.

Steve Clark, a skótok szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján elmondta: kemény meccsre számít, de nagyon alaposan kielemezték a magyar válogatottat és a magyar játékosokat, tökéletesen felkészültek az ellenfélből.

 Már az Eb előtt tudtuk, hogy az utolsó csoportmeccsen fog eldőlni a továbbjutásunk – mondta ellenfelünk sajtótájékoztatóján Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya. – Voltunk már hasonló helyzetben az előző Európa-bajnokságon, megpróbáljuk megmutatni, hogy megtanultuk a leckét. A magyar válogatott szervezett, fegyelmezett csapat, tehetséges játékosai vannak,  remélem, tudjuk őket semlegesíteni. Két hasonló erősségű és hasonló játékrendszerben játszó csapatról van szó, remélem, a mi rendszerünk kicsit jobb lesz, mint az ellenfélé.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna
Marco Rossi: Gratuláltam a játékosoknak, győzelmet érdemeltünk volna

Marco Rossi az eredménnyel nem, de a válogatott teljesítményével elégedett volt a Bosznia-Hercegovina elleni 0-0 után.

Uraltuk a meccset a bosnyákok ellen, de be kellett érnünk a döntetlennel
Meccsbeszámoló
Magyarország-Hollandia: szeptember 27-én indul a jegyértékesítés

Marco Rossi az eredménnyel nem, de a válogatott teljesítményével elégedett volt a Bosznia-Hercegovina elleni 0-0 után.