Marco Rossi: Az Uruguay elleni találkozó a selejtezőben is segíthet
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. november. 14., 16:44
Marco Rossi: Az Uruguay elleni találkozó a selejtezőben is segíthet

A szövetségi kapitány Gera Zoltánról, a nyitómérkőzés jelentőségéről és Nagy Zsolt várható pályára lépéséről is beszélt. Varga Roland pedig felelevenítette gólját, amely a Puskás Ferenc Stadionban lőtt utolsó találat volt.

Tömegközelekedéssel érdemes megközelíteni a Puskás Arénát - szurkolói információk

Tömegközelekedéssel érdemes megközelíteni a Puskás Arénát - szurkolói információk

A pénteki Magyarország–Uruguay mérkőzés 19 órakor kezdődik a Puskás Arénában. A megnyitó események miatt érdemes korábban kilátogatni a stadionba. Mindenkit kérünk, hogy tömegközlekedéssel közelítse meg a stadiont, fokozottan ügyelve rá, hogy melyik kapuhoz szól a jegye. Nagyobb táskát nem lehet behozni a mérkőzésre. A kapukat 16 órakor nyitják meg, és ekkortól fogadja a Szurkolói Falu a szórakozni vágyókat. A stadionavató ceremónia érdemi része pedig 17.30-kor kezdődik, amikor legendás játékosok emlékeznek a hajdani Népstadionra. A stadionban készpénzmentes fizetési lehetőségeket lehet igénybe venni.

Tovább

– Willi Orbán, mint már tudni lehetett, nem léphet pályára. Dolgozunk a játékunkon és teljesen elégedett vagyok a fiúk munkájával. Ennek fényében is úgy döntöttem, hogy holnap értékes játékperceket adok Nagy Zsoltnak, aki ha jól teljesít, Walesben is beállhat. Ez a srác tavaly hívta fel magára a figyelmemet. A sebessége, az ereje és a bátorsága az egy az egy elleni párharcokban azok az erényei, amikkel meggyőzött. Jó lett volna, ha még több ideje van, több NB I-es mérkőzésen szerez tapasztalatot, de vészhelyzet van, meg kellett találni azt a játékost, aki leginkább készen áll. A legutóbbi Wales elleni mérkőzésünket kellett nagyon alaposan kielemeznem. Ellenük bal oldalra olyas valakit kell állítanunk, aki egy Gareth Bale-vel hajlandó felvenni a párharcot. Nálam az az alapelvárás, hogy minden játéksom legalább olyan motivált legyen, mint én vagyok, vagy még nálam is jobban. Hangya Szilvesztertől a múltban kaptam egy olyan választ, ami miatt nehezen tudom elképzelni, hogy válogatott legyen, amíg én vagyok a szövetségi kapitány. De az is lehet, hogy én értettem félre valamit, akkor viszont Szilveszternek kell keresnie engem, hogy tisztázzuk a helyzetet – indította Marco Rossi a Puskás Aréna holnapi nyitómérkőzését megelőző hivatalos sajtótájékoztatót.

A szövetségi kapitány azzal folytatta, most az Uruguay elleni mérkőzésre koncentrál a csapat, de négy nap múlva komoly feladata lesz Cardiffban.

A labdarúgás egy olyan sportág, hogy utólag mindenkinek a kezében van a nyerő taktika. Az edzőnek viszont a mérkőzés előtt kell döntenie. Holnap több mint 60 000 néző előtt futunk ki a gyepre egy olyan csapat ellen, ahol az utolsó cserejátékosig mindenki világklasszis. Tisztes eredményt akarunk elérni, ami lélektanilag segít majd a következő találkozónkon, Wales ellen, ami értelemszerűen fontosabb mérkőzés lesz. Muszáj játszatni olyan labdarúgókat holnap, akiknek az Eb-selejtezőben is szerepük lesz, nincs B csapat. Viszont le tudunk majd tesztelni más játékosokat is, akikre később számíthatunk.

Varga Roland 18. válogatott mérkőzése lesz, ha pályára lép a nyitómeccsen. Az eddigi 17 találkozóján háromszor talált be.

  Szabadrúgásból találtam be, amiben a kapus is segített – emlékezett Varga Roland, aki a régi Puskás Stadionban az utolsó gólunkat szerezte – Meseszerű lenne holnap is gólt szerezni, de mindenhogyan nagy élmény egy ilyen stadionban játszani.

A válogatott labdarúgója újságírói kérdésre elárulta, Suarez és Cavani közül inkább az utóbbival játszana egy csapatban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.