Marco Rossi: A jövő építése miatt fontos az utolsó két vb-selejtezőnk
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. november. 11., 12:59
Marco Rossi: A jövő építése miatt fontos az utolsó két vb-selejtezőnk

San Marino elleni, pénteki találkozót megelőzően a szövetségi kapitány a keretéről és a mérkőzés mellett a jövőről is beszélt.

Az elkövetett hibáink miatt elvesztettük a lehetőséget a vb-kvalifikációra, így most már a jövőre kell készülnünk. Ezt a célunkat tükrözi az utolsó két selejtezőre összeállított keretünk is. Néhány játékost, elsődlegesen Balogh Botondot és Kiss Tamást azért hívtam be, mert szeretnék rájuk számítani a későbbiekben is. Bízom benne, hogy az ő meghívásuk motiváció lesz a többi fiatal számára, akik így jobban fognak teljesíteni klubjaikban is – kezdte Marco Rossi a San Marino elleni, pénteki vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatót.

Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát. Igyekszünk az ideális jelöltekkel feltölteni azokat a posztokat, ahol még hiányoznak minőségi játékosok. De nem csupán fiatal, hanem tehetséges játékosokat keresünk. Legközelebb márciusban lesznek felkészülési mérkőzéseink, amikből már levonhatunk következtetéseket a Nemzetek Ligája találkozókra, ahol ismét top csapatok lesznek az ellenfeleink. Ennek tudatában kell San Marino ellen is játszanunk, ami egy könnyebb mérkőzésnek ígérkezik, de csak akkor valósulhat meg a papírforma, ha elejétől a végéig koncentrálunk és tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A Puskás Arénában 20.45-kor kezdődő találkozóval kapcsolatban az újságírók Lang Ádámot is kérdezhették:

– Egyértelmű célunk, hogy meggyőző és domináns játékkal múljuk felül az ellenfelet. Ehhez átbeszéltük, hogy mit kell tennünk, de az a legfontosabb, hogy mindenki fókuszált legyen. Az elmúlt időszakban nagyon jó közösség jött össze, emberileg és szakmailag is remek egyéniségekből áll a válogatott. Szeretnénk ezt a pályán is megmutatni, és szépen szeretnénk zárni a vb-selejtezőket – fogalmazott az Omonia Nikosia védője, aki újságírói felvetésre azt is hozzátette, hogy ő is szívesen megszerezné holnap második válogatott gólját.

 Két különböző mérkőzés lesz a San Marino és a Lengyelország elleni. A lengyelek ellen megint egy nagyon erős ellenfél ellen játszhatunk és Varsóban bizonyíthatjuk, hogy remek csapatok ellen is jó játékkal tudunk előrukkolni. Ezt a két találkozót arra kell használni, hogy tovább építkezzünk, még jobb csapattá váljunk, hogy a következő sorozatnak még jobb esélyekkel vágjunk neki.  

Franco Varrella, a vendégek szövetségi kapitány San Marino sajtótájékoztatóján méltatta a találkozó helyszínéül szolgáló Puskás Arénát és szövetségi kapitányunkat is:

– Túl azon, hogy új a stadion, a névadó Puskás Ferenc egy egész Európában ismert labdarúgó ikon. Marco Rossi szövetségi kapitány munkássága mozgósította a közösségi szellemet és az elmúlt években megérdemelten kapott sok elismerést. A következő Nemzetek Ligája mérkőzéseken, úgy hiszem, igazán be fog érni munkájának gyümölcse. Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan csapatok ellen, mint a magyar válogatott túlzott elvárásaink legyenek. Tudjuk, hogy vannak hiányzóik, ezért a magyarok szövetségi kapitánya megpróbál olyan keretet kialakítani, amire számíthat majd a jövőben. Mi a magunk részéről igyekszünk a maximumot nyújtani, számomra ez jelenti majd az elégtételt. Mi a részleges eredményekre is figyelünk, például hogy egy-egy ellenféllel szemben hány labdaszerzésünk volt. Az első félidőkben igyekszünk állni a sarat és ez sikerült is ebben a sorozatban.

A mérkőzésre még kaphatók jegyek, erről minden információ megtalálható korábbi cikkünkben:

Magyarország-San Marino: Elkezdődött a jegyértékesítés

Magyarország-San Marino: Elkezdődött a jegyértékesítés

Férfi A-válogatottunk november 12-én, 20.45-kor játssza le utolsó hazai világbajnoki selejtezőjét, az ellenfél San Marino együttese lesz a Puskás Arénában. A mérkőzésre szóló jegyeket a Szurkolói Klub tagjai november 5-től vásárolhatják meg a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.