Magabiztos győzelem az első Eb-selejtezőn, 40 perc alatt döntöttünk Bulgária ellen
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. március. 27., 23:09
Magabiztos győzelem az első Eb-selejtezőn, 40 perc alatt döntöttünk Bulgária ellen

Férfi A-válogatottunk Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik és Ádám Martin első félidei találatával 3-0-ra legyőzte a bolgárokat a Puskás Arénában, vagyis magabiztos győzelemmel kezdtük az Eb-selejtező sorozatot.

Négy nappal az észtek elleni győztes felkészülési mérkőzést követően férfi A-válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, első ellenfele a bolgár válogatott volt a Puskás Arénában. A bolgárok három nappal ezelőtt Montenegró ellen debütáltak a sorozatban, és hazai pályán alulmaradtak riválisukkal szemben.

Marco Rossi szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott az észtek elleni kezdőcsapaton, Kalmár Zsolt helyére Nagy Ádám került. A védelemben ismét Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila kapott helyet Dibusz Dénes előtt, a két védekező középpályásunk Nagy Ádám és Vécsei Bálint volt, a jobb oldalon Bolla Bendegúz, a bal szélen Kerkez Milos szerepelt, míg a támadásokért Szoboszlai Dominik, Sallai Roland és Ádám Martin felelt.

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, már az első percekben támadólag lépett fel a csapat, és az első nagyobb helyzetünkből megszereztük a vezetést. Egy bal oldali szöglet után Szoboszlai kapott labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd Sallaihoz passzolt, akinek lövését blokkolta a kapus, a kipattanóra Orbán csapott le, az ő lövése is kijött Naumovról, de a gólvonal előtt Vécsei Bálint érkezett és a hálóba passzolt (1-0). A folytatásban is a mieink irányítottak, sok labdát szereztünk a felezővonal környékén, egymás után vezettük az akciókat, és a 26. percben megdupláztuk az előnyt, a Szoboszlai ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgásból a sértett 28 méterről védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba (2-0). A bolgárok nem tudtak újítani, támadásban maradt a magyar csapat, és a 39. percben érkezett a következő gól: egy kapustól induló akció során Szoboszlai vezette a labdát a bolgár térfélen, a tizenhatos előtt passzolni próbált, egy bolgár lábról Ádám Martin elé pattant a labda, aki a jobbösszekötő helyéről, 12 méterről higgadtan a jobb alsó sarokba helyezett (3-0). A félidő utolsó perceiben is volt még helyzetünk, a szünetig azonban nem változott az állás, a mieink látványos, magabiztos játékkal teljesen megérdemelten szereztek megnyugtató előnyt az első 45 percben.

A második félidő első percei is a magyar válogatottról szóltak, de fokozatosan egyre kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a bolgárok egyre többször megjelentek a kapunk előtt, Dibusz Dénesnek kétszer is védenie kellett. A megnyugtató előny mellett egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk, de néhány játékosunknál már a fáradtság jelei kezdtek jelentkezni, ezért több hiba is becsúszott, a támadójátékunk már nem volt olyan hatékony, mint az első féldidőben. Marco Rossi az 59. percben pályára küldte a debütáló Varga Barnabást, majd a hajrához közeledve Kleinheisler László, Csoboth Kevin, Kalmár Zsolt és Nego Loic is beszállt. A félidő legnagyobb helyzetét utóbbi játékos hagyta ki, remek helyzetfelismerése után a gólvonalról mentettek a vendégek.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink nagyszerű első félidőt produkálva magabiztos győzelmet arattak az Európa-bajnoki selejtező sorozat első mérkőzését. A magyar válogatott legközelebb júniusban Montenegróban lép pályára, következő ellenfelünk ma 2-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a szerbektől.

Magyarország-Bulgária 3-0 (3-0)
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Ádám M. (Varga Barnabás, az 59. percben), Szoboszlai
BULGÁRIA: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov – Markov (H. Petrov, a szünetben), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Gruev (Sopov, 85.), N. Iliev, Petkov – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben)
Gólszerző: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám M. (40.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.