Küzdelmes meccsen egy pontot szereztünk Montenegróban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. június. 17., 20:08
Küzdelmes meccsen egy pontot szereztünk Montenegróban

Férfi A-válogatottunk egy ponttal tért haza második Eb-selejtezőjéről: 0-0-s döntetlent játszott Podgoricában a montenegróiak ellen, és négyre növelte pontjainak számát a csoportban.

Férfi A-válogatottunk a bolgárok márciusi 3-0-s legyőzése után második Európa-bajnoki selejtezőjét játszotta: Podgoricában a házigazda Montenegró volt az ellenfél. Mindkét csapat három-három ponttal állt a mérkőzés előtt a csoporttabellán, de míg a mieink egyetlen meccsen érték el ezt, a montenegróiak egy vereséget is jegyeznek már a sorozatban (a szerbek győzték le őket).

A két csapatnak ez volt a negyedik egymás elleni összecsapása (de az első tétmeccse), az eddigi három találkozón két montenegrói siker mellett egy döntetlen született.

Marco Rossi szövetségi kapitány csupán egy helyen változtatott a márciusi, Bulgária elleni Eb-selejtező kezdőcsapatán, Vécsei Bálint helyére Styles Callum került a középpályára.

A kapuban Dibusz Dénes állt, előtte Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila futballozott, a jobb szélen Bolla Bendegúz, a bal oldalon Kerkez Milos játszott, Styles mellett Nagy Ádám kapott helyet a középpálya tengelyében, míg elöl Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Ádám Martin felet a támadások befejezéséért.

A montenegróiak kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben kétszer is labdát vesztettünk a saját térfelünkön, és ez mindkét alkalommal hazai helyzetet eredményezett, utóbbinál a keresztléc mentett meg minket a góltól. A folytatásban a magyar válogatott jóval többet birtokolta a labdát, de főképp a saját térfelünkön vagy a felezővonal környékén járattuk a labdát, és egy kivételtől eltekintve (a 12. percben Stlyes bal oldali beadása után Szalai Attila fejese kevéssel kerülte el a kaput) nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani. Ellenfelünk a várakozásoknak megfelelően keményen, agresszíven futballozott, és a labdaszerzéseit követően igyekezett gyorsan helyzetbe kerülni, Dibusznak gyakran résen kellett lennie, és egy nagy védést is be kellett mutatnia.

A játékrész második felében Ádám Martin próbálkozását, valamint Sallai távoli lövését jegyezhettük fel kisebb magyar lehetőségként, de továbbra is a küzdelem dominált, nem volt látványos a játék. Az első félidő végéig nem született gól, minden kérdés teljesen nyitott maradt a második játékrészre.

A második félidő is magyar labdabirtoklással kezdődött, de a szervezetten, zártan védekező hazaiak védelmét továbbra sem tudtuk feltörni. Az 58. percben Sallai Roland helyére Csoboth Kevin, Ádám Martin helyére Varga Barnabás érkezett. A 62. percben jegyezhettük fel az első kapura tartó lövésünket, Szoboszlai próbálkozását védte Mijatovics kapus. A 72. percben Kalmár Zsolt is lehetőséget kapott, ő Styles helyét vette át. Ebben a periódusban volt egy-egy biztató villanásunk a montenegrói kapu előtt, de ez komolyabb helyzetek kialakításához továbbra sem volt elegendő. A 88. percben Marco Rossi Botka Endrét is pályára küldte a jobb oldalra, majd öt perc hosszabbítás következett, de az eredmény nem változott, a magyar válogatott 0-0-s döntetlennel zárta a találkozót.

A csoportunk másik mai mérkőzésén Litvánia 1-1-es döntetlent játszott a bolgárokkal. A mieink két forduló után négy ponttal a második helyen állnak a selejtező csoportban. A magyar válogatott kedden 20.45-től a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

Montenegró-Magyarország 0-0
Montenegró: Mijatovics – Vujacsics, Szavics, Tomasevics – Vesovics (M. Vukcsevics, 72.), Scsekics (Raicskovics, 61.), Szavicsevics (Loncsar, 82.), Jankovics, A. Vukcsevics – Krsztovics (Oszmajics, 72.), Jovetics (Haksabanovics, 82.).
Magyarország: Dibusz Dénes – Lang Ádám, Orbán Willi, Szalai Attila – Bolla Bendegúz (Botka Endre, 88.), Nagy Ádám, Styles Callum (Kalmár Zsolt, 72.), Kerkez Milos – Szoboszlai Dominik, Ádám Martin (Varga Barnabás, 59.), Sallai Roland (Csoboth Kevin, 58.).


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.