Közel teljes a keret, folytatódott a felkészülés
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2023. június. 12., 20:52
Közel teljes a keret, folytatódott a felkészülés

Hétfőn folytatta a Montenegró és Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülését a magyar válogatott.

A hétvégi szünnapok után férfi A-válogatottunk hétfőn folytatta a június Eb-selejtezőkre való felkészülését, de már kiegészülve jó pár olyan labdarúgóval, aki a múlt héten még nem érkezett meg Telkibe. A hétfő délutáni edzésen Ádám Martin, Szalai Attila és Gazdag Dániel nem vett részt, előbbi regenerációs munkát végzett, míg az Egyesült Államokban szereplő támadó kedden érkezik meg, vele válik teljessé a keret. A hiányzók pótlására a mai edzésen a szintén Telkiben készülő U21-es válogatott két támadója, Kerezsi Zalán és Németh Dániel ugrott be. A csapat hétfői programjában a délutáni gyakorlás mellett orvosi felmérések is szerepeltek.

A délutáni gyakorlás előtt Lang Ádám és Csoboth Kevin válaszolt az újságírók kérdéseire az edzőközpont centerpályáján.

– Játszottam már Montenegró ellen idegenben, abból a mérkőzésből kiindulva kemény csatára számítok Podgoricában. Nem szabad átvennünk a hazaiak játékstílusát, de a párharcokban fel kell vennünk velük a versenyt, jó döntéseket kell hoznunk, és akkor elhozhatjuk a három pontot – mondta Lang.

Csoboth Kevin két válogatottbeli meccsel a háta mögött érkezett második A-válogatottbeli összetartására Telkibe, és a csapat sikeres szereplése mellett célja, hogy ismét bizonyítsa, helye van a nemzeti együttesben.

– Örülök, hogy ismét meghívót ért az eddigi teljesítményem, de nem akarok itt megállni, meccsről meccsre többet szeretnénk mutatni magamból a válogatottban, és majd Újpesten is. Mindkét előttünk álló meccs nehéz lesz. Montenegróban nagy küzdelem várható, ellenfelük minden labdáért foggal-körömmel fog küzdeni. Koncentráció, fegyelem, csapategység – ez a három összetevő kell a győzelemhez – fogalmazott Csoboth.

A válogatott a következő napokban még Telkiben készül, majd pénteken kora délután utazik el Podgoricába, a szombati, Montenegró elleni mérkőzés helyszínére.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.