Két újabb védő kidőlt, Marco Rossi mégis optimista
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2020. szeptember. 02., 12:18
Két újabb védő kidőlt, Marco Rossi mégis optimista

Férfi A-válogatottunk a szerda délelőtti edzést követően útnak indul a törökországi Sivasba, a csütörtök esti Nemzetek Ligája-mérkőzés helyszínére. A délelőtt jó híre, hogy a keret összes játékosának és stábtagjának negatív lett mindkét koronavírustesztje, rossz hír viszont, hogy ennek ellenére, más egészségügyi okok miatt, nem tarthat a csapattal Bese Barnabás és Bolla Bendegúz sem.

Marco Rossi szövetségi kapitány a délelőtti edzést követő sajtótájékoztatón elmondta: számos nem várt problémával kellett megküzdeni a keret kialakításakor, és még az utolsó pillanatban is estek ki játékosok, ennek ellenére optimistán várja a törökországi Nemzetek Ligája-mérkőzést, és abban bízik, hogy akik lehetőséget kapnak, harcos, önbizalommal teli játékkal bizonyítják, hogy a jövőben is lehet rájuk számítani.

– Már az edzőtábor előtt sokat dolgoztunk a taktikán, és ez volt a legfontosabb feladatunk az elmúlt két napban is. Két nap kevés idő a taktikai elemek gyakorlására, ráadásul adódtak nem várt nehézségeink is, ezért el kell ismerni, nem volt könnyű dolgunk. Összesen nem kevesebb, mint 15 kiszemelt játékost vesztettünk el különböző okok miatt, négy jobb oldali védőről és négy bal oldali védőről kellett lemondanunk – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Én azonban optimista vagyok, szeretem félig tele látni a poharat, és inkább arra fókuszálni, hogy így lehetőségünk adódik új játékosok kipróbálására, és megadni a lehetőséget néhány fiatal labdarúgónak is. Papíron erősebb csapat nálunk a török, de a pályán néha eltűnnek az ilyesfajta különbségek, ez sok körülménytől függ. A törökök szinte minden topjátékosukat meg tudták hívni, így közel a legerősebb csapatukkal léphetnek pályára, de harcossággal, küzdeni tudással kompenzálhatjuk a különbségeket. Ahogy minden mérkőzésen, most is az eredmény a leglényegesebb, de jelenleg arra is gondolnunk kell, hogy a legfontosabb őszi mérkőzésünk a bolgárok elleni lesz, ezért szeretném azt látni, hogy taktikailag sikerült előrelépnünk.



Marso Rossi hozzátette: a stábnak korábban is akadtak problémái a csapat összeállításakor, a horvátok elleni idegenbeli mérkőzésen a középpályásaink, Walesben a védőink estek ki.

– A hazai Eb-selejtezőkön láttuk, hogy a legerősebb játékosainkkal versenyképesek lehetünk a nálunk erősebb csapatok ellen is, amikor viszont kiestek alapemberek, egész más arcát mutatta a csapat. Azt szeretném, hogy játékosaink nagyobb önbizalommal lépjenek pályára, ennek érdekében pszichológiai aspektusban is előre kellett lépnünk. A mostani helyzetre is igaz, hogy nem szabad tartanunk senkitől, harcosan és bátran kell játszanunk a mérkőzéseinken – tette hozzá a kapitány.



A sajtótájékoztatón Cseri Tamás, a válogatott egyik újonca elmondta: a csapat felkészült a mérkőzésre, és Törökországban mindent megtesz majd a jó eredmény érdekében.

– Nagyon jók az első tapasztalataim, a társak befogadóak voltak, örülök hogy itt lehetek. Rövid idő állt rendelkezésünkre a felkészülésre, de mindent megtettünk annak érdekélben, hogy mielőbb egy hullámhosszon legyünk, és ezt sikerült is megvalósítani. Felkészültünk a mérkőzésre, jó a hangulat a keretben, ezt reményeim szerint a pályán is meg fogjuk mutatni. A szakmai stáb mindent megmutatott a törökökről, tudjuk, hogy jó csapatról van szó, de ez rólunk is elmondható, mindent megteszünk, hogy győzelemmel hagyjuk el a pályát – fogalmazott a Mezőkövesd játékosa.


A mérkőzés előtti napon, már a sivasi stadionban Marco Rossi arról beszélt, nagyon nehéz ellenfelek várnak ránk a Nemzetek Ligájában, kezdve a holnapi török ellenféllel, amely játékosai az első osztályban futballoznak. Igaz, hogy az ottani liga még nem indult be, míg az OTP Bank Liga már három hete tart, de ez szerinte nagy előnyt nem jelent, hiszen mindig az aktuális tejesítmény dönt a pályán, így lesz ez holnap is.

– Az esélyek nem mellettünk szólnak, de a futball tud váratlan dolgokat produkálni, mi pedig azon leszünk, hogy ezt csütörtök este bebizonyítsuk és jó eredményt érjünk el Sivasban – tette hozzá a szövetségi kapitány.

– Nehéz mérkőzésre számítok, egy nagyon jó csapat ellen, hiszen pontosan tudjuk, hogy mennyire erős a török válogatott. Mi viszont mindent bele fogunk adni, hogy egy ilyen erős ellenfél ellen is jó eredményt érjünk el csütörtök este. Úgy érzem, már visszanyertem a leállás elleni formámat, de a legfontosabb az, hogy egy nagyon hosszú kihagyás után végre újraindul a válogatott élete is – mondta ezt már Holender Filip.

Fókuszban a vb-selejtezők: Kedd este NL-sorsolás

Fókuszban a vb-selejtezők: Kedd este NL-sorsolás

2020. március 3-án este 18 órakor tartják a Nemzetek Ligája 2020/2021-es szezonjának sorsolását Amszterdamban. Kik lehetnek a magyar válogatott ellenfelei és hogyan változik a sorozat lebonyolítása?

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.